2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Téboly Brüsszelben: Pénzt adnak a terroristáknak

Felszólítja a magyar kormány Brüsszelt, mihamarabb állítsák le azt a programot, amelyben anonim bankkártyákhoz juttatnak ellenőrizetlen hátterű migránsokat – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. A terrorizmussal gyanúsított Hasszán F. is kapott ilyen kártyát.

Brüsszelnek mielőbb le kell állítania a migránskártyaprogramot – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Kiemelte: aggasztó, hogy terroristák juthatnak ilyen kártyákhoz, és elfogadhatatlan, hogy az EU, illetve az ENSZ pénzzel segíti az utazásukat, Európában tartózkodásukat.

/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– A terrorcselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő, a homszi mészárlással kapcsolatba hozható Hasszán F. ügye rámutat, aggasztó, hogy ilyen terroristák juthatnak migránskártyához, ENSZ-pénzből segítjük a tartózkodásukat, Görögországból továbbutazásukat – fogalmazott Gulyás, aki a magyar kormány nevében arra kérte Brüsszelt, hogy a mielőbb szüntesse be a migránskártyaprogramot.

Gulyás elmondta, hogy a nemzetbiztonsági kabinet ülésén elhangzott, hogy a külföldről származó információk alapján egy újabb menekültkaraván indulásának veszélye fenyeget. Nemrég a Migrációkutató Intézet közölte, hogy több karaván is szerveződik, a több tízezernyi bevándorló hamarosan Európába indulhat a Balkánon keresztül. Gulyás most leszögezte: a magyar állam kész és képes a külső határok védelmére.


Gyurcsány gyengítené a határvédelmet

– Magyarország védelmét akarja meggyengíteni Gyurcsány Ferenc és pártja, a DK – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kifejtette: az elmúlt években a tömeges migráció miatt az Iszlám Állam több ezer terroristája juthatott be az EU területére.

/MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az egyik ilyen terroristát, Hasszán F.-et a közelmúltban Magyarországon a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogták el. – A DK egyik célkitűzése azonban éppen az, hogy megszüntesse a TEK-et, sőt Gyurcsány Ferenc pártelnök nemrég úgy fogalmazott, a kutyapiszoktól jobban kell félni, mint a terroristáktól – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Akár néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium egy adott antibiotikummal szemben – mondta Nemes-Terényi Melinda, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gyógyszer-engedélyezési Osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott – írta a Variety.

 • Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt Smart Liget koncepciójának köszönhetően, az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt.