EUR: 326,32 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Miskolc

Termelői vásár Virágvasárnapon

Áprilisban kivételesen a második vasárnapon, azaz április 14-én várják az érdeklődőket Miskolc kedvenc belvárosi piacán, az Erzsébet téren. Ami garantált: hatalmas árukínálat, húsvéti hangulat és kellemes kikapcsolódás kicsik és nagyok számára egyaránt.

Virágvasárnap címmel rendezik meg áprilisban a miskolci termelői napot. Ekkor veszi kezdetét a nagyhét a keresztény ünnepkörben. Mivel a népszokás szerint ezen a napon tilos a munka, helyette ki lehet látogatni a vásárra, ahol színes húsvéti programokkal várják az érdeklődőket.


Mátraalján úgy tartják, hogy virágvasárnap a mulatság is tiltott, így kivételesen nem lesz zene a rendezvényen, azonban Hejczei Gabriella a Petneházy úti óvoda nagycsoportosaival népi játékokra és zöldágazásra invitálja a gyermekeket 11 órától. A húsvéti termelői nap nem telhet el nyuszik nélkül. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark nyuszisimogatóval és más kisállatokkal készül a rendezvényre. Kakaska-, tojás- és húsvétibárányka-készítés, tojásfadíszítés, nyuszi- és tojásszínezés várja a legkisebbeket a MINŐIES Alapítvány kézművessátrában.

A tavasz beköszöntével a kerti munkálatok is elkezdődnek. Városi mag- és palántabörzét szervez az Öko Kertész Klub Miskolc, amelyre magvak, dugványok, szobanövények hajtásait is hozhatják cserére az érdeklődők. A házi komposztálás rejtelmeibe a Zöld Kapcsolat Egyesület vezeti be a kertbarátokat, az Ökológiai Intézet Alapítvány pedig Komposztálj a természettel! címmel ismeretterjesztő játékokkal készül a családoknak, de óriástársas és puzzle is várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek