EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Belföld

Tovább szidják egymást az ellenzékiek

Lassan követhetetlenné válik az ellenzéki belháború, miután a Karácsony Gergely vezette baloldali blokk összeveszett a Puzsér Róbertet támogató LMP–Jobbik szövetséggel. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke mételynek nevezte a fővárosi szocialistákat. 

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke az ATV-ben arról beszélt, hogy nemrég az MSZP–Párbeszéd, a DK és a Momentum felrúgta a budapesti ellenzéki megállapodást, és úgy nevezett meg polgármesterjelölteket Budapest 23 kerületében, hogy a Jobbikot és az LMP-t kihagyták az egyeztetésekből. Emiatt a Jobbik és az LMP támogatását élvező főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert humorista az ellenzéki előválasztásból is kiszállt.


– A budapesti MSZP tevékenységét egy mételynek tekintjük – fogalmazott Sneider Tamás. Az egykori szkinhedvezér szerint Gyurcsányéknak semmi esélyük sincs pártja és az LMP nélkül arra, hogy Budapesten legyőzzék Tarlós Istvánt és a Fideszt.

/Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Úgy tűnik, mindez hiú ábránd marad, ugyanis az MSZP–Párbeszéd és a DK által támogatott főpolgármester-jelölt, a parkolóbotrányba keveredett Karácsony Gergely zuglói polgármester szerint a Jobbikkal „nagyon máshonnan” jöttek. Ezért is hagyták ki őket az ellenzéki összefogásból.


Puzsér Róbert humorista sem tett lakatot a szájára.

„Az MSZP és Karácsony Gergely nemcsak megszegte a megállapodásunkat, de polgármesternek is jó pár alkalmatlan figurát jelöltek. A zuglói parkolási panamát tagadó, ingyen BKV-t és a Városliget fölé üvegburát ígérő Horváth Csaba mellett feltétlenül ilyen Niedermüller Péter, aki hűbérként kapja a VII. kerületet: Gyurcsány így kárpótolja őt azért, hogy a neje utazik helyette Strasbourgba” – írta a Facebookon a Jobbik és az LMP főpolgármester-jelöltje. Arra utalt, hogy Zuglóban az a Horváth Csaba lesz a balos polgármesterjelölt, aki elbukta a főpolgármesteri előválasztást Karácsonnyal szemben, így a XIV. kerület egyfajta „vigaszdíj” lehet számára. Hasonló a helyzet Niedermüllerrel: a DK EP-képviselője azért költözhet haza Brüsszelből, mert Gyurcsány a nejét küldi ki helyette.

/Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Eközben a Magyar Nemzet birtokába került egy hangfelvétel, amelyen az MSZP vezetői Gyurcsányt és a DK-t szidják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek