EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Extra

Továbbra is áll a bál a Fonogram körül

Napok óta áll a bál a Fonogram körül. Majka, Curtis és Király Viktor ugyanis üres kézzel tért haza a díjátadóról, amit főként az ózdi rapper sérelmezett. Közösségi oldalán fakadt ki a szervezőkre, a kedélyek pedig még mindig nem csillapodtak le.

Április 4-én a RaM Colosseum­ban rendezték meg a legrangosabb hazai könnyűzenei gálát, ahol a zenei élet legkiemelkedőbb alakjait díjazták tizennyolc kategóriában. Öttagú grémium döntött arról, hogy az Animal Cannibals, Deniz, a Hősök, a Majka– Curtis–Király Viktor trió és Krúbi közül ki veheti át az elismerést. Utóbbi a Nehézlábérzés című dalával mindenkit maga mögé utasított. Az Las Vegasban tartózkodó Majkát ez rettentően feldühítette, közösségi oldalán fakadt ki a történtekre.

“Miért is gondoltam, hogy nyerhetünk a Fonogram gálán???? Az 5 főből álló zsűriben, akik az év hiphop hangfelvételéről döntöttek, az egyik Petőfi rádiós szerkesztő (magyaráznom ezt sokat nem kell), a másik egy olyan site vezetője, (Lángoló Gitárok) ahol nagyítóval kell keresni a hiphopról szóló interjúkat, vagy az ehhez kapcsolódó szakértelmet, és a harmadik egy trash metál zenekar basszusgitárosa… Már semmi esélyünk sem volt. Egy olyan országban élek, ahol a teljesítmény totális ignorálása alap, ha nincs mellette megfelelő szimpátia, bratyizás, vagy oltári nagy seggnyalás. Mielőtt a sok barom nekiállna észt osztani arról, hogy már megint nyafogok, tájékoztatom őket, hogy ez az én oldalam, ahol az én gondolataim, problémáim, örömeim osztom meg” – írta Facebook-oldalán Majka, akivel noha rajongói egyetértenek, a szervezők szerint nem volt túl elegáns a kirohanása.

Fotó: Lokál

“Minden évben van egy-két ilyen eset, amikor valaki nem nyer és sértve érzi magát. Ez teljesen természetes az ilyen díjak esetében, de nem tartom különösebben elegánsnak az ilyen megnyilvánulásokat. A zenészek és a rádiósok között mindig is volt egy macska-egér harc, de ez nem rám tartozik. A MAHASZ a hangfelvételekkel foglalkozik, az elnökség minden évben olyan szakmai zsűrit igyekszik választani a Fonogram-díjak kiosztására, amely tagjai szakmailag elfogadhatók és megbízható” –mondta a Blikknek a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének elnöke, Szűts László, akinek a nyilatkozata csak olaj volt a tűzre, Majka ugyanis még inkább dühbe gurult.

“Nyafogásnak tűnik, hogy elmondom az igazat? Innen meg ge*iségnek, hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak” – kezdte Szűtsnek címzett bejegyzését Majka.  „Nem bántana a dolog, ha nem a legrangosabb zenei díjnak lenne pozicionálva ez a díj. Féltékenység, rossz szájíz, irigység, harag, szomszéd fűje, de leginkább a megtehetem, megteszem, és leszarom, mit gondolnak díj estéje lett. Gratulálok. Legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet, hogy nem rabolod az időmet felesleges kamu jópofizással, mert lehet, hogy nálatok ez egy bevált és működő módszer, én viszont maradok egy ilyen egyszerű fasz, aki ugyan lehet rossz politikus, de legalább őszinte, és nem is akarok veled/veletek látszat jóban lenni” –írta indulatosan az ózdi rapper, akivel szemben zenésztársai már nem reagáltak olyan hevesen.

Curtis fotó: TV2

– Biztos voltam benne, hogy nem fogjuk megkapni a díjat. A Belehalokkal sem vittük sokra, akkor a Füttyössel, amivel a YouTube-on nézettségi rekordokat döntöttünk, miért lettünk volna elsők? – tette fel immár a Borsnak a költői kérdést az újpesti rapper, aki egyébként nem sajnálja a díjat a győztes Krúbitól.

– Szerintem ő is meglepődött, hogy Fonogramot nyert, de annyi baj legyen! Ő nem tehet róla, nyilván megérdemelte. Én már nem állok bele ilyen dolgokba, inkább dolgozom, abból baj nem lehet” – tette hozzá Curtis, akihez hasonlóan Király Viktor is csak visszafogottan kommentálta a történteket.


– Nem vagyok egy őrjöngős típus, inkább megtartom magamnak a véleményemet, de annyit elmondhatok, hogy tök igaza van Petinek. Teljesen biztos voltam abban, hogy a Füttyössel nyerünk, de nem így lett. Jólesett volna a díj nekem is, főleg, hogy a tíz év alatt, amióta zenélek, egyszer, 2014-ben nyertem egy Comet-gömböt. A szakma valamiért nem akarja elismerni a munkámat. Lehet, többet kéne smúzolnunk –mondta a Borsnak Viktor.

Fotó: Mészáros Diána)

Kapcsolódó cikkek:
Sztárparádé a Fonogramon – Fotók
Ők az idei Fonogram díjazottjai
Fonogramot nyertek a VOLT fellépői


Kapcsolódó Cikkek

 • Londoni magánkórházban született Harry és Meghan gyermeke

  Londoni magánkórházban született Harry és Meghan gyermeke

  Az egyik londoni magánkórházban született Harry herceg és Meghan hercegnő kisfia. A brit uralkodó múlt hétfőn világra jött nyolcadik dédunokájának születési helye csak pénteken, a kisfiú születési anyakönyvi kivonatának kiállítása és közzététele után derült ki.

 • Kiengedték az intenzívről Demjén Rózsit

  Kiengedték az intenzívről Demjén Rózsit

  Sokat javult Demjén Ferenc állapota, a Ripost megtudta, hogy a legendás zenészt szerdán kiengedték a kórházból, ahová azután szállították, hogy május 3-án agyérgörcsöt kapott.

 • Életet menthet a HPV-oltás

  Életet menthet a HPV-oltás

  Évente 500 nő hal meg a HPV-vírus okozta rák miatt Magyarországon. Liptai Claudia és Ónodi Eszter színésznő fontosnak tartja, hogy ne csak beszéljen erről, de mindketten kipróbálták az új magyar fejlesztésű, otthon elvégezhető HPV-tesztet is.