EUR: 326,08 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Külföld

Trump szerint az EU keménykedett Nagy-Britanniával a halasztás kapcsán

Az Európai Unió túlságosan kemény álláspontot képviselt Nagy-Britanniával szemben – vélekedett Donald Trump amerikai elnök egy Twitter-üzenetében helyi idő szerint szerdán, azt követően, hogy az EU-tagországok vezetői beleegyeztek abba, hogy hat hónappal, legfeljebb október 31-ig kitolják az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének (Brexit) határidejét.

“Nagyon rossz, hogy az Európai Unió annyira hajthatatlan volt az Egyesült Királysággal szemben és a Brexit kérdésében” – írta az amerikai elnök.


Egy további megjegyzésével Trump áttért az Egyesült Államok és az EU közötti kereskedelmi vitára. “Az Európai Unió durva kereskedelmi partnere az Egyesült Államoknak is” -írta, hozzátéve, hogy “ez meg fog változni”.

Trump kedden azzal fenyegetőzött, hogy 11 milliárd dollár értékű vámot vet ki az európai uniós termékekre abban az esetben, ha az EU nem hagy fel az Airbus repülőgépgyártó vállalatnak nyújtott támogatással, amivel hirtelen felemlegetett egy évtizedes vitát.


Az amerikai kormányzat nem sokkal azt követően hozta nyilvánosságra álláspontját, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) arra a következtetésre jutott, hogy az Európai Unió törvényellenesen nyújt támogatást az Airbusnak, az Egyesült Államok pedig szintén törvényellenesen szubvencionálja a Boeing repülőgépgyártót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Robert Fico: Az ellenzék és a média gyűlöletet terjeszt

  Robert Fico: Az ellenzék és a média gyűlöletet terjeszt

  Robert Fico korábbi szlovák kormányfő beszélt a TA3 szlovák hírtelevízió műsorában. A volt miniszterelnök azt is elmondta, jót tenne a pártjának, ha bizonyos időt eltölthetne az ellenzékben, de leszögezte, a Smer-SD (Irány-Szociáldemokrácia) szeretné megnyerni a 2020-as parlamenti választásokat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 • Holtan találtak két sarkkutatót

  Holtan találtak két sarkkutatót

  Holtan találták a Spitzbergákon (Svalbard-szigetek) két lengyel sarkkutatót. A kutatók egy meredek hegyoldalon jártak szerencsétlenül Európa legészakibb földterületén, a Norvégiához tartozó jeges-tengeri szigetcsoporton.

 • Salvini Brüsszel bevételére készül

  Salvini Brüsszel bevételére készül

  Mint arról korábban beszámoltunk, Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) szombat délután a milánói Dóm téren tartottak egy egészen erőteljes kampányzárót, ahol hatalmas tömeg jelent meg.