EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb Tatabánya

Tudomány és szakmaismeret

Hatodszor tartották meg a Péch Antal Szakmai Napot, amelynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

Az országos rendezvénysorozathoz megyénkben több oktatási intézmény is csatlakozott. Az eseményen dr. Kancz Csaba kormánymegbízott üdvözölte a többi tatabányai tagintézmény vezetőit és a jelenlévőket. Hangsúlyozta, hogy ezek a programok is segítik, ösztönzik a helyi pályaválasztókat, hogy a környéken helyezkedjenek el, és ehhez ösztönzést jelent a megyeszékhely ipari parkjának technikai fejlődése, a kiemelkedő bérek. Külön köszöntötte a középiskolás korosztály mellett az általános iskolás érdeklődőket, akiknek már ebben a korban fontos lehet megtalálni azt a szakmát, hivatást, amelyet a későbbiekben majd magukénak éreznek. 


A megye szakképző intézményei rendkívül sokoldalú programmal készültek a látogatóknak

A megye szakképző intézményei rendkívül sokoldalú programmal készültek. Az érdeklődőknek többek között lehetőségük nyílt programozásra, különböző sportok kipróbálására, autódiagnosztikai szoftverek megismerésére, valamint betekintést nyerhettek a csillagászat, a kémia és egyéb tudományok világába.

Egy jó szakma felér egy diplomával – hangsúlyozta Pákozdi Szabolcs, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési és foglalkoztatási szakértője. Arra ösztönözte a fiatalokat, hogy szerezzenek olyan szakmát, amellyel a továbbiakban el tudnak helyezkedni, és társadalmi megbecsülést tudnak szerezni.


Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, a fiatal generációnak nagyon fontos, hogy olyan szakmát találjon, amelyben jól érzi magát. A tatabányaiaknak lehetőségük van a helyi ipari parkban a csúcstechnika és a gyárakban működő robotvilág megismerésére. A városvezető bejelentette, hogy a világszínvonalú eredmények mellé a helyi intézmények is felnőnek, hiszen az új Szakképzési Centrumban helyet kapó laborok, tantermek modernizálása, illetve az eszközpark beszerzése is elindult a napokban.

Kapcsolódó Cikkek