EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Sport

Újabb csodát tett az Ajax

A Real Madrid után újabb nagyvadat ejtett ki a Bajnokok Ligájából az Ajax: a Juventust. A holland gárda több mint két évtizede szerepelt utoljára a BL elődöntőjében.

Az amszterdami 1-1 után mindenki arra tippelt, hogy a Juventus hazai pályán felnyársalja majd az Ajaxot. A fiatal holland csapat viszont megmutatta, hogy tényező tud lenni a BL-ben. Bár Cristiano Ronaldo révén az olasz együttes szerezte meg a vezetést, a végeredmény mégis 2-1 lett az Ajax javára, és ezzel továbbjutottak az elődöntőbe. Érdekesség, hogy a holland együttes legutóbb 22 éve jutott el eddig a Bajnokok Ligájában.


– Ronaldo nagyban növelte az esélyünket a végső sikerre, és rengeteget jelentett nekünk a szezonban, különösen a BL-ben. Ám a futball nem matematika, a kieséses szakaszban minden játékosra szükség van ˜– vélekedett a meccs után Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője.

Ronaldóval 2010 óta először fordul elő, hogy nem léphet pályára a BL elődöntőjében. A portugál sztár a sorozat csoportkörében csupán egy gólt szerzett, a kieséses szakaszban viszont mind az öt Juve-gól az ő nevéhez fűződik.


Credit line: Profimedia, SIPA USA

– Ismét megcsináltuk, nem találom a szavakat. A következő meccs nagyon nehéz lesz, de a korábbiak is azok voltak. Még nem is éltem, amikor legutóbb elődöntős volt az Ajax – fogalmazott a vendégek győztes gólját szerző 19 éves Matthijs de Ligt, utalva arra, hogy a holland együttes legutóbb 22 éve jutott el a Bajnokok Ligája elődöntőjéig.

A játéknap másik mérkőzésén a Barcelona 3-0-ra kiütötte a Manchester United együttesét, Lionel Messi két gólt szerzett.

Kapcsolódó Cikkek