2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Újabb menekülthullám érkezhet Líbiából

A magyar választópolgárok fele a migrációs nyomás növekedésére számít a következő évtizedekben, a közép-európai régióban 51 millióan vélekednek úgy, hogy erősödik a bevándorlás – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készült elemzéséből.

A közép-európai régió 112 millió választópolgárából 51 millióan számítanak arra, hogy a következő egy évtizedben növekszik az Európai Unió­ba irányuló bevándorlás mértéke, és mindössze húszmillióan gondolják úgy, hogy csökkenő trend előtt állunk – derül ki a Nézőpont Intézet 12 közép-európai országban, illetve régióban készített közvélemény-kutatásából.


A migránsáradatot elősegíti a puskaporos hangulatú Líbiai helyzete, ugyanis a líbiai miniszterelnök, Fájez esz-Szarrádzs szerint Halífa Haftár tábornok és csapatai az országot támadják, ami miatt 800 ezer migráns indulhat el Líbiából Európa felé. A miniszterelnök Halífa Haftár megállításához a nyugati országok segítségét kérte.

A kutatásból az is kiderül, hogy a 2015-ös menekültválsághoz képest csökkent a bevándorlás, azonban az Európát érintő migrációs nyomás hamarosan emelkedni fog.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.