EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

Újabb menekülthullám érkezhet Líbiából

A magyar választópolgárok fele a migrációs nyomás növekedésére számít a következő évtizedekben, a közép-európai régióban 51 millióan vélekednek úgy, hogy erősödik a bevándorlás – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készült elemzéséből.

A közép-európai régió 112 millió választópolgárából 51 millióan számítanak arra, hogy a következő egy évtizedben növekszik az Európai Unió­ba irányuló bevándorlás mértéke, és mindössze húszmillióan gondolják úgy, hogy csökkenő trend előtt állunk – derül ki a Nézőpont Intézet 12 közép-európai országban, illetve régióban készített közvélemény-kutatásából.


A migránsáradatot elősegíti a puskaporos hangulatú Líbiai helyzete, ugyanis a líbiai miniszterelnök, Fájez esz-Szarrádzs szerint Halífa Haftár tábornok és csapatai az országot támadják, ami miatt 800 ezer migráns indulhat el Líbiából Európa felé. A miniszterelnök Halífa Haftár megállításához a nyugati országok segítségét kérte.

A kutatásból az is kiderül, hogy a 2015-ös menekültválsághoz képest csökkent a bevándorlás, azonban az Európát érintő migrációs nyomás hamarosan emelkedni fog.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek