EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Budapest

Újrahasznosított csokinyuszik

Mi legyen a maradék csokinyuszikkal és csokitojásokkal? Ez a gondolat sok háziasszonyban felmerül a húsvéti  ünnepek után. Néhány házi praktikával finom édességeket készíthetünk a maradékból.

Forró csokoládé


Egy bögre tejet főzzünk fel, és adjunk hozzá 60 g étcsokoládét. Minél jobb minőségű a csokoládénk, annál finomabb lesz az italunk. Ízesíthetjük késhegynyi őrölt fahéjjal, csilivel, kardamommal.

Browni

30 dkg csokit 30 dkg vajjal összeolvasztunk. A 6 tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásfehérjét és az aszalt gyümölcsöket. 25×35 cm nagyságú kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és fél órára 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

Csokitrüffel

2 dl tejszínt 20 dkg étcsokoládéval simára keverünk. Mielőtt teljesen kihűl, teáskanálnyi adagokat golyókká formálunk. Belehempergethetjük kókuszreszelékbe, kakaóporba, vágott mandulába vagy darált dióba.

Aszalt gyümölcsös bonbon

10 dkg mandulát, 10 dkg áfonyát, 10 dkg datolyát felaprítunk, és összekeverünk 5 dkg zabpehellyel. 15 dkg csokoládét felolvasztunk, és hozzáöntjük. A megolvasztott csokoládét hideg márványlapra öntjük, és ott spakli és kenőkés segítségével állandó mozgásban tartjuk, míg a csokoládé láthatóan besűrűsödik és lehűl. Apró golyókat formálunk a masszából, majd kb. 15 percre hűtőbe tesszük.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek