EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Valami nagyon nem megy neki, megint hibázott Kunhalmi

Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője újra bebizonyította, hogy hadilábon áll a magyar helyesírással. Ezúttal húsvét alkalmából posztolt Instagram oldalára, ahol egyetlen mondatot kellett volna helyesen leírnia, de nem sikerült neki.

Az Origo beszámolója szerint január eleje óta tetőzik a magyar ellenzék helytelenül írási őrülete, ami egy fiatal aktivistacsoport fejéből, pontosabban festékszórójából pattant ki. “Szrtájk!” – festették fel piros gyöngybetűkkel egy fehér vászonra az elszánt fiatalok, mit is kellene tenni. A példátlan akció nem várt sikert aratott az ellenzéki berkekben, ugyanis innentől kezdve egymást túllicitálva próbálták megkerülni a helyesírás szabályait. Az újhullámos divathullám egyik megkerülhetetlen szereplője Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő lett, aki szinte naponta hódol az új trendnek. Ahogy az látható, a húsvét, a nyuszi, és a piros tojások sem tudták kibillenteni a helytelen írásból.


„A családdal várjuk holnap a nyuszit, Boti, a kerszetfiam fel is hívta, hogy megsürgesse.” – írta Instagram-oldalán az MSZP országgyűlési képviselője, amit az Anitfa Figyelő nevű Facebook-oldal talált meg.

A jelek szerint vagy a posta lassú, vagy Kunhalmi nem forgatta megfelelő alázattal a debreceni Fidelitas által küldött Magyar Helyesírási Szabályzatot. A kormánypárti fiatalok ugyanis közel két hete egy példányt szerettek volna átadni a kötetből a Debrecenben kampányoló politikusnak, amit azonban nem fogadott el. A Fidelitas a negatív fogadtatás ellenére nem adta fel, közösségi oldalukon azt írták, postai úton juttatják el hozzá a kötetet. Mindez oda vezethető vissza, hogy Kunhalmi párttársával, Bangóné Borbély Ildikóval egy olyan A4-es lap felmutatásával tiltakozott a kormány, Orbán Viktor és a Fidesz ellen, amelyre a fojtani szót “folytani”-nak írták – írja az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.