EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb Szombathely

Választ kapnak a jövő kihívásaira

Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított digitális közösségi alkotóműhelyben. Az országban ez a harmadik ilyen terem.

Szentgyörgyvári Róbert és Hende Csaba felavatták a digitális labort Fotó: Hende Csaba facebook

Mintegy 550 millió forint értékben zajlanak fejlesztések a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumnál a szakképzés eredményesebbé tétele érdekében. A 20 millió forintból kialakított digitális alkotóműhely is ennek a programnak a része. Szentgyörgyvári Róbert, a centrum kancellárja elmondta: három kollégiumban közösségi teret alakítottak ki, számos új gépet és eszközt szereztek be, valamint több továbbképzés is része a projektnek.


Hende Csaba indította el a legórobotot Fotó: Hende Csaba facebook

– Az eszközök használata már az ipar 4.0 korszakára készíti fel a diákokat – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Hende Csaba képviselő, az Országgyűlés alelnöke. – Arról kell gondoskodnunk, hogy az ifjak, akik ma és holnap válnak szakemberekké, ne a tegnap technikáját tanulják meg, hanem a holnap és a holnapután kihívásaira készítsük fel őket. Ez a labor ezt szolgálja.

A legmodernebb eszközökkel dolgozhatnak az érdeklődők  Fotó: Hende Csaba facebook

A termet nemcsak a centrumhoz tartozó iskolák tanulói használhatják, nyitvatartási időben bárki megnézheti a csúcstechnológiai eszközöket.

Kapcsolódó Cikkek