EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Sport

Valóra válhat az A csoportos álom

Újra az A csoportba kerülhet a magyar jégkorong-válogatott. Ehhez csak az első két helyen kellene végeznie a hétfőn kezdődő divízió I/A világbajnokságon. Szuper Levente szerint nem lehetetlen a küldetés.

Az egykori sokszoros válogatott kapuvédő szerint az NHL idei kissé kaotikus forgatókönyve is bizonyítja, hogy nem mindig a favorit a legjobb, és ez érvényes az A csoportbeli tagságért küzdő mezőnyre is.


– A kissé felforgatott, edzőváltáson átesett fehérorosz gárda kiemelkedik a mezőnyből, de szinte partiban van vele a hazai pálya előnyét élvező kazah válogatott is – nyilatkozta a Lokálnak a Sport TV szakértőjeként szintén a nur-szultani vb-re utazó Szuper. – Szlovénia csapatából sok nagyság hiányzik, az NHL-es LA Kings sztárja, Anže Kopitar pedig egyedül aligha tehet csodát. Dél-Korea és Litvánia talán kilóg egy kicsit a sorból, de tavaly az angolok éppen ellenünk  bizonyították be, hogy újonc feljutó is elérheti az A csoportot.

Szuper szerint az, hogy Jarmo Tolvanen betegsége miatt – bár a kórházi jelentések szerint már sokkal jobban van – itthon maradt, akár pozitív lökést is adhat a csapatnak. Fokozhatja Sofron Istvánék amúgy is lángoló harci kedvét.

Kapcsolódó Cikkek