EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XIV.kerület

Varga Mihály: Szükségünk van a jól képzett pénzügyi szakemberekre

A Budapesti Gazdasági Egyetem zuglói, Buzogány utcai épületében adták át a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központját.

Varga Mihály (középen), Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkára (jobbról a második) , Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója (jobb oldalt) Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja (balról a második) és Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese (balra) vágta át a nemzeti színű szalagot (MTI/Mohai Balázs)

– A magyar gazdaságnak szüksége van a jól képzett pénzügyi szakemberekre, ezért a felsőoktatásban is nagy hangsúlyt kell helyezni az új pénzügyi megoldások oktatására, azok gyakorlati megismertetésére – emelte ki Varga Mihály a központ átadóünnepségén. A miniszter rámutatott: a pénzügyi digitalizáció és innováció ma már a mindennapok része és megváltoztatja a szektor működését is. A kormánynak azonban mérlegelni kell az új technológiákban rejlő veszélyeket, kockázatokat is, ezért meg kell találni az egyensúlyt a pénzügyi innováció, a fogyasztóvédelem és a stabilitás között.
– A kormány számára a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése fontos gazdasági és társadalmi érdek, mert nagy hatással bír az emberek jólétére, így a fogyasztásra, a megtakarításokra, és ezeken keresztül a gazdasági növekedésre is – mondta Varga Mihály, majd kiemelte, a kormány nemzeti pénzügyitudatosság-fejlesztési stratégiája a lakosság jártasságát kívánja ebben javítani, növelni, az elkészült program hét évet ölel fel 2017-től 2023-ig, és kétéves cselekvési tervekre bontja annak gyakorlati megvalósítását. – Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a fiatal korosztály friss, gyakorlati pénzügyi ismereteket kapjon.


Varga Mihály a Fintelligence oktatási hálózatról szólva kiemelte: a központ elkötelezett szakértői azt a feladatot vállalták, hogy a pénzügyi területen megjelenő új kutatási eredményeket, innovatív technológiákat és modern fizetési rendszereket megismertetik a gazdálkodó szervezetekkel, a lakossággal, és segítik a szakmai oktatást is.

 

Heidrich Balázs:  Egyre népszerűbb az egyetemünk!

Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora MTI/Mohai Balázs

Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora elmondta: az egyetem egyre népszerűbb a felsőoktatási intézmények között, napjainkban 16 ezer hallgató tanul náluk.
– Az elmúlt négy évben innovációs fejlesztésekre négymilliárd forintot költöttünk, ebből 3,7 milliárd forint saját forrás volt – mondta a rektor, aki hozzátette: idén ősztől innovatív pénzügyi szolgáltatások kurzus indul az egyik piacvezető bank közreműködésével.

Kapcsolódó Cikkek