EUR: 326,45 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Sport

Világbajnokok, és nagyon szexik

Történelmet írt a magyar női jégkorong-válogatott, miután aranyérmet szerzett a Budapesten rendezett divízió I/A világbajnokságon, és ezzel feljutott a legjobbak közé. Azaz az A csoportba. A világbajnok csapat közül néhány lány lapunknak megmutatta, nemcsak jégkorongozni tudnak, de őrületen csinosak és szexisek is.

Az aranylányok (MTI/Koszticsák Szilárd)

– Minden edző számára óriási elégtétel, ha csapata eléri célját – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pat Cortina, aki már másodszor írta be magát aranybetűkkel a magyar jégkorong történelemkönyvébe, hiszen 2008-ban a férfiválogatottat juttatta fel a legjobbak közé. – Édes ez az érzés, hiszen hatalmas nyomás volt a csapaton, nehéz ellenfelekkel mérkőztünk a feljutásért, ami óriási élmény. Szükség volt rá, hogy csapatként játsszunk, és ne két vagy három kulcsjátékostól függjön a teljesítmény. Ez a siker még szorosabbra fűzte a viszonyom Magyarországgal” – emelte ki Cortina, aki a következő idénytől a német élvonalbeli Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője lesz.
Huszák Alexandra, a magyar csapat egyik legjobbja elmondta, nagyon büszke a csapattársaira, a stábtagokra és a vb-t rendezőkre.
–  Külön köszönet a szurkolóknak, hogy meccsről meccsre többen jöttek, és egyre hangosabban buzdítottak minket. Óriási élmény volt, talán ennyi néző előtt még nem játszottam életemben. Amikor annak idején újraélesztették a női jégkorongot, én már tagja voltam 16 évesen. Nem volt könnyű az út, de minden másodpercét élveztem. Az ilyen sikerekért, az ilyen élményekért érdemes ezt a sportot űzni, hiszen nem mindenkinek adatik meg ez. Olyat vittünk véghez, amit magyar női jégkorongcsapat, még sosem!


Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb ferencvárosi aranykor kezdődik

    Újabb ferencvárosi aranykor kezdődik

    A számmisztika elfogult hívei szerint újabb aranykor köszönthet be az FTC pólócsapatánál. Közel 120 évvel ezelőtt, 1910-ben védte meg először vízilabdabajnoki címét a Fradi, utána pedig zsinórban még háromszor lett a legjobb.

  • Búcsúzik Niki Laudától az F1 világa

    Búcsúzik Niki Laudától az F1 világa

    Életének 70. évében elhunyt Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnok. Az F1 legenda halálhírét orvosi jelentette be, aki még tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta, de nem pontosított a halál okát.