EUR: 326,11 Ft
CHF: 289,47 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Sport

Vívó-vb: Elindult a jegyértékesítés

Száznégy nappal a rajt előtt megkezdődött a jegyértékesítés a budapesti vívó-világbajnokságra.

A belépők árusítása azzal vette hivatalosan kezdetét, hogy a világ- és Európa-bajnok kardvívó Szatmári András és Decsi Tamás, valamint Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke sajtótájékoztató keretében kedden elindította a vb-ig hátra lévő időt jelző órát, amely 103 nap 21 óra 17 percről kezdett el visszafelé számolni.


A selejtezőkre 1000 forintért lehet bejutni felnőtteknek, a döntőkre pedig 3000 és 4500 forint közötti összegért. Azokon a napokon, amelyeken nem rendeznek döntőket, a napi jegyek 1000 forintba kerülnek. Lesznek bérletek is – a kilenc napra 28 ezer forintért -, már csak azért is, mert a legutóbbi, 2013-as budapesti vb előtt éppen ezek keltek el a leggyorsabban. A belépőket a 2019budapest.com oldalon keresztül lehet megvásárolni.

Csampa Zsolt emlékeztetett rá, hogy 1959, 1975, 1991 és 2013 után Budapest ötödször ad otthont vívó-világbajnokságnak, és a mostani azért lesz különösen fontos, mert az olimpiai kvalifikációs időszak kiemelkedő versenye.


“Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapestről vezet az út Tokióig” – fogalmazott, hozzátéve, hogy körülbelül 130 ország mintegy 2000 versenyzőjének a részvételére számítanak.

Egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy egy hónapon belül az összes jegyet sikerül eladni a július 15. és 23. közötti vb-re. A versenyeknek a BOK Csarnok ad majd otthont. A lelátókon a döntők idején 4800 néző fér el, de a selejtezőkre is két-háromezer nézőt várnak.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen esemény megrendezése nagy felelősség és megtiszteltetés. A felelősség szerinte egyrészt a sportág eredményességéből, másrészt a korábbi színvonalas rendezésekből ered.

“Joggal várjuk el, hogy szép eredményeket érjenek el a magyar versenyzők” – mondta a volt párbajtőröző, olimpiai ezüstérmes és világbajnok Kulcsár, hozzátéve: a nemzetközi szövetségben még most is etalonként tekintenek a 2013-as rendezésre. A MOB minden rendelkezésére álló eszközzel segít a rendezőknek – ígérte meg.

A 2017-ben egyéni világbajnok Szatmári szerint ha csapatban sikerülne döntőbe jutniuk a hazai világbajnokságon, azzal gyakorlatilag meglenne a tokiói jegyük.

“Elsődleges célunk az, hogy csapatban szerezzünk olimpiai kvótát, mert akkor egyéniben is garantált lenne az indulás” – mondta.

“Összekovácsolódott a csapat, nem titkolt szándékunk, hogy itthon érmet szerezzünk, és szerintem az olimpián is éremesélyesnek számítunk majd” – vélekedett Decsi.

Az Óbudai Autójavítóban rendezett sajtóeseményen Csampa Zsolt és Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója együttműködési megállapodást írt alá, így a márka a sportág kiemelt támogatója és a vb hivatalos szállítója lett. A cég tizenhárom autót biztosít a vb lebonyolításához és öt járművel támogatja a szövetség napi munkáját.

A vívóprogram bemutatóval zárult, a tíz tusra menő asszót Szatmári nyerte 10-9-re Decsi ellen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést.

  • Óriási lépés Tokió felé

    Óriási lépés Tokió felé

    A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102 ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.