EUR: 323,12 Ft
CHF: 291,84 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

160 milliós támogatás a pápa csíksomlyói látogatására

A magyar kormány közel 160 millió forinttal támogatja a június elsején tartandó csíksomlyói pápai mise előkészületeit – jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az összegből többek közt bővítik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben álló Hármashalom-oltár színpadát, és felújítják a csíksomlyói Jakab Antal Házat, ahol a misét követően Ferenc pápa ebédelni fog.


A június 1-jei csíksomlyói pápai szentmisére az április 22-ei határidőig több mint 110 ezren regisztráltak, azonban előzetes feliratkozás nélkül is részt lehet venni a pápai szentmisén, viszont a regisztrált zarándokokhoz képest a később regisztrálók – kivetítők segítségével – valamivel távolabbról követhetik majd a liturgiát. A misén jelen lesz többek között Áder János államfő.

MTI/Veres Nándor

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    A magyarok és a németek között szövetség köttetett harminc évvel ezelőtt a határnyitáskor és a berlini fal leomlásakor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület (Jugendwerk) új irodájának megnyitóján.

  • Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába két évszázaddal az után, hogy a vadászat miatt kihalt a faj a térségben – közölték csütörtökön holland illetékesek.