EUR: 325,34 Ft
CHF: 293,41 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

A biztonságot erősítheti a bevándorlásellenes pártok sikere

A kormány abban bízik, hogy az EP-választáson többsége kerülnek a bevándorlást ellenzők, mert ezzel a kvótarendszer helyett az európai emberek biztonsága kerülhetne előtérbe – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György a kvótarendszer vitájának lezárását várja egy új összetételű Európai Parlamenttől. A migránskvóta hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket – hangsúlyozta. Véleménye szerint a rászorulókat illető szolidaritás nem jelenthet mást, mint oda vinni a segítséget, ahol a baj van. Magyarország – mint mondta – pontosan így tesz, és nem ismer el uniós alapértéknek olyan fogalmakat, amelyek hiányoznak a közösség alapszerződéséből.


A németországi antiszemita támadásokra utalva Bakondi György megjegyezte, hogy azok a hivatalos állítással szemben igenis összefüggenek a bevándorlással. A német hatóságok szerint a tettesek túlnyomó többsége nem muszlim, holott korábban azt állították, hogy nem is tartják nyilván a vallási hovatartozásukat – tette hozzá. Magyarország nem tűri az antiszemitizmust, és az ilyen jellegű bűncselekményekkel szemben egyforma szigorral lép föl, függetlenül az elkövetők származásától – jelentette ki a főtanácsadó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

  • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.