EUR: 333,95 Ft
CHF: 306,48 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Külföld

A brit adófizetőknek rossz az EP-választás

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a brit adófizetőknek rossz, hogy Nagy-Britannia megtartja az európai parlamenti (EP-) választásokat, mert sokba kerül egy voksolás megrendezése.

Párkányi Eszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, Nagy-Britanniának október 31.-ig ki kell lépnie az EU-ból, ezért a megválasztott képviselők nem is fognak beülni a parlamentbe.


Theresa May brit miniszterelnök nem vesz részt a csütörtöki EU-csúcson sem, mert azon a következő öt évről van szó, a britek pedig ebben már nem érdekeltek – közölte.

Kitért arra is, Magyarországon megdőlt az ellenzéki “mítosz”, miszerint Magyarország külpolitikailag el fog szigetelődni, ugyanis az elmúlt időszakban Orbán Viktor találkozott többek között Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral és Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, május 13-án pedig Washingtonba találkozik Donald Trump amerikai elnökkel.


A találkozó gazdasági szempontból fontos, főleg ha valóban kialakul egy gazdasági háború az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között – vélekedett az elemző.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros fia Macronnak adott utasításokat

  Soros fia Macronnak adott utasításokat

  Néhány nappal titkos észak-macedóniai útja után Soros György fia részt vesz a Párizsi Békefórumon is – vette észre a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 • Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

  Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

   Egy 17 éves michigani fiún hajtották végre a világ valószínűleg első olyan dupla tüdőtranszplantációját, amelyre azért volt szükség, mert a páciens tüdeje helyrehozhatatlanul károsodott az elektromos cigaretta vagy más hasonló eszközök párájának ki- és belégzésétől.

 • 10 ezer migráns akart idén Magyarországra jutni

  10 ezer migráns akart idén Magyarországra jutni

  Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György az M1-en.