EUR: 326,08 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Külföld

A brit adófizetőknek rossz az EP-választás

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a brit adófizetőknek rossz, hogy Nagy-Britannia megtartja az európai parlamenti (EP-) választásokat, mert sokba kerül egy voksolás megrendezése.

Párkányi Eszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, Nagy-Britanniának október 31.-ig ki kell lépnie az EU-ból, ezért a megválasztott képviselők nem is fognak beülni a parlamentbe.


Theresa May brit miniszterelnök nem vesz részt a csütörtöki EU-csúcson sem, mert azon a következő öt évről van szó, a britek pedig ebben már nem érdekeltek – közölte.

Kitért arra is, Magyarországon megdőlt az ellenzéki “mítosz”, miszerint Magyarország külpolitikailag el fog szigetelődni, ugyanis az elmúlt időszakban Orbán Viktor találkozott többek között Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral és Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, május 13-án pedig Washingtonba találkozik Donald Trump amerikai elnökkel.


A találkozó gazdasági szempontból fontos, főleg ha valóban kialakul egy gazdasági háború az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között – vélekedett az elemző.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Robert Fico: Az ellenzék és a média gyűlöletet terjeszt

  Robert Fico: Az ellenzék és a média gyűlöletet terjeszt

  Robert Fico korábbi szlovák kormányfő beszélt a TA3 szlovák hírtelevízió műsorában. A volt miniszterelnök azt is elmondta, jót tenne a pártjának, ha bizonyos időt eltölthetne az ellenzékben, de leszögezte, a Smer-SD (Irány-Szociáldemokrácia) szeretné megnyerni a 2020-as parlamenti választásokat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 • Holtan találtak két sarkkutatót

  Holtan találtak két sarkkutatót

  Holtan találták a Spitzbergákon (Svalbard-szigetek) két lengyel sarkkutatót. A kutatók egy meredek hegyoldalon jártak szerencsétlenül Európa legészakibb földterületén, a Norvégiához tartozó jeges-tengeri szigetcsoporton.

 • Salvini Brüsszel bevételére készül

  Salvini Brüsszel bevételére készül

  Mint arról korábban beszámoltunk, Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) szombat délután a milánói Dóm téren tartottak egy egészen erőteljes kampányzárót, ahol hatalmas tömeg jelent meg.