2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

A családban a jövő, nem a migrációban

Vasárnap sorsdöntő választást rendeznek Magyarországon. A tét óriási, ugyanis azt kell eldöntenünk, hogy keresztény kultúránk megőrzése mellett tesszük le a voksunk, vagy a bevándorlást támogatjuk. A magyar kormány egyértelművé tette: a magyar családokban látják a jövőt, és nem a migrációban. Éppen ezért korábban sosem látott támogatásokat nyújtanak a családoknak.

Míg más országok a bevándorlásra költenek horribilis összegeket, addig a magyar kormány inkább a családokra költ. A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint például Németország minden korábbinál többet, 23 milliárd eurót (7500 milliárd forint) fordított a migránsok ellátására.


– Magyarország jövőjét nem a migránsokban, hanem a magyar gyermekekben látjuk biztosítottnak – jelentette ki korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Magyarország kormánya 2010-hez képest duplájára, több mint 2000 milliárd forintra – a GDP 4,8 százalékára – növelte a családtámogatásokra fordított összeget.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint a magyar kormánynak minden felelősen vállalt gyermek kincs. Kiemelte: 2010 óta olyan családbarát kormányzás folyik Magyarországon, amelynek középpontjában a gyermekek és a gyermeket vállaló és nevelő fiatalok állnak.


Szerinte Európa válaszút előtt áll. A népesedési problémára Nyugat-Európában egyszerűbb, csak rövid távú sikerrel kecsegtető, hosszú távon viszont katasztrofális következményekkel járó megoldásokat keresnek. Vagyis a családok helyett a migrációt támogatják.

 

Sikeres a családpolitika

– 80 százalék egyetért a családok támogatásával (Nézőpont Intézet).

– 100 000 magyar igényelte már a csokot.

– 50 000 gyermeket vállaltak a csokot igénylő családok.

– 130 000 gyerek táborozhat ingyen vagy kedvezményesen az Erzsébet-táborokban.

– 627 000 gyerek részesül ingyenes iskolai étkezésben.

– 12,5 millió ingyenes tankönyvből tanulhatnak a diákok.

Külföldön dicsérik a kormányt

„Magyarország megmutatta, hogy a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában a családnak kell állnia. Tanulni kell Magyarország családügyi politikájából, ugyanis az az ország, ahol nem születnek gyerekek, halálra van ítélve. (Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes)

Matteo Salvini (MTI/EPA/Ettore Ferrari)

 

„A lengyel kormánypárt mindig elismeréssel tekintett a jelenlegi magyar kormány által folytatott politikára, különösen a családpolitikára.” (Andrzej Duda lengyel elnök)

Andrzej Duda  (fotó: Domján Attila)

 

„Orbán Viktor nagyszerű munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében. A magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik.” (Donald Trump amerikai elnök)

EPA/JIM LO SCALZO

 

Brüsszel támadja a babaváró támogatást

Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását, ugyanakkor az Európai Bizottság bevándorlók tízezreinek utalgat havonta pénzt név nélküli migránskártyákra. Annak a Hasszán F.-nek is jutott migránskártya, akit Budapesten fogtak el, és a gyanú szerint az Iszlám Állam terrorszervezetnek hajtott végre kivégzéseket. A magyar kormány a brüsszeli támadások ellenére július 1-jétől bevezeti a babaváró támogatást. A magyar ellenzéktől sem számíthatunk másra, mint Brüsszeltől, a magyar családok helyett ők is inkább a migránsokat támogatnák.

 

Családvédelmi 7 pont

1. 10 milliós gyermekvállalási támogatás.

2. Bővül a csok kedvezményes hitele.

3. Milliókat vállal át a kormány a gyerekesek jelzáloghiteléből.

4. Személyi jövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak.

5. 2,5 millió forint új autó vásárlására.

6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re.

7. Nagyszülői gyed bevezetése.

Novák Katalin emlékeztetett: július elsején lép hatályba a hétpontos családvédelmi akcióterv négy eleme. Ezek: a 10 millió forintos babaváró támogatás, a használt lakásra felvehető csok, a jelzáloghitelek egy részének elengedése és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek