EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Belföld

A Facebook újra cenzúráz! Most a Mediaworks által kiadott lapok fiókjait blokkolta

Egy újabb, rendkívül durva cenzúrával csapott le a Facebook. Most éppen a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok hirdetési fiókjai kerültek célkeresztbe úgy, hogy gyakorlatilag teljesen letiltotta őket a közösségi oldal. A lapkiadó közleményben reagált a történtekre: 

„Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Facebook.com letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait. Kiadónk hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdeztünk rá, nem érkezett konkrét válasz. Az elmúlt hetekben a Facebook terveiről érkezett hírek alapján azonban nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak.


Ennek következtében most a közösségi oldalon olyan hírekre és tartalmakra sem tudjuk felhívni olvasóink figyelmét, amelyeknek nincs semmiféle politikai vonatkozásuk. A Facebook döntésének áldozatul esett többek között a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu receptoldal, a likebalaton.hu. programmagazin és számos megyei és városi kiadványunk is.

Több milliós olvasótáborunk azon tagjait, akik az elmúlt években a közösségi oldalon is követni kezdték híreinket, arra biztatjuk, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmainkat.”


Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, a 888.hu egyik újságírójának posztja miatt is akcióba lendültek már a Facebook cenzorai. A lap munkatársa mindössze egy fotót osztott meg a közösségi oldalon, amire az letiltotta őt. Szerintük a fotó gyűlöletkeltő és rasszista, pedig csak a bűnözőket ölelgető francia elnök, és az unokáját karjaiban fogó Orbán Viktor látható rajta. A két elnöknek a jövő Európájáról alkotott víziója élesen szemben áll egymással, pont úgy mint a róluk készült képek üzenete.

Kapcsolódó Cikkek