EUR: 323,96 Ft
CHF: 290,29 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Sport

A fiatalok is helyet kérnek

Legutóbb 1985-ben jutott ki a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a világbajnokságra. 34 év után újra ott leszünk, s ha a gárda tovább fejlődik, még sok örömet szerezhet a szurkolóknak.

Ránk is fér némi derűlátás, mifelénk évtizedekig tart a hét szűk esztendő: a felnőttválogatott az 1986-os vb után csak 2016-ban jutott ki az Eb-re. Ezek a fiatalok lehetnek a változások őrei, mert a most véget ért írországi Eb csoportmeccseit megnyerték, s csak 11-esekkel maradtak alul a négy közé jutásért vívott meccsen. A Belgium elleni, vb-repjegyet érő meccsen azonban mellénk szegődött a szerencse, és 1-1 után minden büntetőt belőttek a fiúk.


Mélyreható szakmai elemzés helyett néhány olyan tényre hívjuk fel a figyelmet, amely további csiszolgatás után sok-sok győzelmet hozhat a jövőben.

 1. Agresszív a támadójátéka.
 2. Taktikailag nagyon fegyelmezett.
 3. Van lelkiereje, többször vert helyzetből fordított.
 4. Néhányan már komoly külföldi klubokban szerepelnek.
 5. Motiváltak, éhesek a sikerre.

S hogy mire lesz ez elég? Néhány év múlva kiderül, jó lenne, ha a hazai klubvezetők is észrevennék őket, és helyet kaphatnának a nagy csapatokban. Mert csak ott fejlődhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdődik a nyár legnagyobb sport fesztiválja

  Kezdődik a nyár legnagyobb sport fesztiválja

  Több mint 40 sportág 2500 versenyzőjének részvételével rendezik a nyár legnagyobb sport fesztiválját, a Beach Sports Festivalt. Június 20-23. között a Lupa Beachen rendezik a strandsportágak országos, regionális bajnokságait, valamint a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit.

 • Kásásék jutalomjátékra készülnek

  Kásásék jutalomjátékra készülnek

  Újrajátsszák a sydney-i olimpia magyar–orosz férfi vízilabdadöntőjét. Természetesen ott lesz az augusztus végi All Star fesztiválon a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás is.

 • Európa csúcsán a Ferencváros

  Európa csúcsán a Ferencváros

  Bő hat év alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát, amely a klub 120 éves történetének első csapatsportbeli Bajnokok Ligája trófeáját nyerte meg.

 • Elszúrta a BL-sorsolást az UEFA

  Elszúrta a BL-sorsolást az UEFA

  Mégsem idegenben kezd a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Ferencváros. A sorsolás után még ez volt a helyzet, ám az UEFA az Origónak írt válaszlevelében elismerte, hogy hibázott, és a megismételt procedúra eredményeképpen a Fradi az Üllői úton játszik először.