EUR: 323,46 Ft
CHF: 290,46 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

A fordításra kapott pénzt is lenyúlta Weber

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője nemcsak az irodabérlésre járó összeg esetében ügyeskedett, hogy a lehető legnagyobb hasznot húzza belőle, hanem az EU-tól a fordítókra kapott pénzt is zsebre tette – írta V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Manfred Weber saját családi háza alsó szintjét használja képviselői irodaként, miközben az EP-től felveszi az irodabérlésre is fordítandó 4332 eurós, vagyis csaknem másfél millió forintos költségtérítést.


A politikus nemrég létrehozott választási honlapján egyértelműen fellelhetők a magyartalan mondatok és kifejezések. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy egy Google-fordítóhoz hasonló programmal készült a magyar szöveg.

„Itt van az összes ötletet(!), hogy a polgárok Európa minden küldött”. „Ez a honlap pénzügyi támogatást kapott az Európai Parlamentben. Egyetlen felelősség a szerző és az EP nem felelős az olyan, hogy lehet az abban foglalt információ” – ezek és ehhez hasonló magyartalan mondatok olvashatók az Európai Néppárt csúcsjelöltjének választási oldalán.


Tehát a honlapját, amelyre az EU-tól pénzt kapott, fordítók helyett nevetséges szövegeket alkotó fordítóprogrammal készítette.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  Százharminc éve, 1889. június 27-én nyílt meg a budapesti Városligetben az első állandó budapesti cirkusz, a mai Fővárosi Nagycirkusz.

 • A nap képe: Minimaki

  A nap képe: Minimaki

  A barnamakik családjába tartozó sárgaszakállas maki (Eulemur fulvus mayottensis) született a Nyíregyházi Állatparkban.

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.