EUR: 345,72 Ft
CHF: 320,17 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

A fordításra kapott pénzt is lenyúlta Weber

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője nemcsak az irodabérlésre járó összeg esetében ügyeskedett, hogy a lehető legnagyobb hasznot húzza belőle, hanem az EU-tól a fordítókra kapott pénzt is zsebre tette – írta V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Manfred Weber saját családi háza alsó szintjét használja képviselői irodaként, miközben az EP-től felveszi az irodabérlésre is fordítandó 4332 eurós, vagyis csaknem másfél millió forintos költségtérítést.


A politikus nemrég létrehozott választási honlapján egyértelműen fellelhetők a magyartalan mondatok és kifejezések. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy egy Google-fordítóhoz hasonló programmal készült a magyar szöveg.

„Itt van az összes ötletet(!), hogy a polgárok Európa minden küldött”. „Ez a honlap pénzügyi támogatást kapott az Európai Parlamentben. Egyetlen felelősség a szerző és az EP nem felelős az olyan, hogy lehet az abban foglalt információ” – ezek és ehhez hasonló magyartalan mondatok olvashatók az Európai Néppárt csúcsjelöltjének választási oldalán.


Tehát a honlapját, amelyre az EU-tól pénzt kapott, fordítók helyett nevetséges szövegeket alkotó fordítóprogrammal készítette.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek