EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

A közösségi médiában is a Fidesz a legsikeresebb párt

Egy hónap alatt sem tudta egyik ellenzéki párt még csak megközelíteni sem a Fidesz aktivitást a közösségi médiában a kampány kezdete óta. A kormánypárt az összes interakció több mint felét tudhatja magáénak – derül ki a Médianéző Központ felméréséből, amelyet az Origo szemlézett.

Már csak két hét van hátra az európai parlamenti választásig, ezért egyre beszédesebb és fontosabb, hogy az egyes politikai pártok mennyire tudják megszólítani saját követőiket. A politikai táborok lelkesedésének, így a pártok mozgósító képességének egyik jól mérhető indikátora a Facebookon elért teljesítményük. Minél hatékonyabb egy párt a közösségi médiában, annál nagyobb tömegekhez juthat el az üzenete –írja a lap.


Az Origo beszámolója szerint a választási kampány kezdete óta összesen 1 millió 300 ezer interakciót váltottak ki a vizsgált hat párt bejegyzései a Facebookon. Az előző elemzéshez képest összességében nem tapasztalható érdemi változás a kormánypárt-ellenzék versenyben, hiszen a Fidesz továbbra is kimagaslik a mezőnyből azzal, hogy 684 ezer interakciót, azaz az összes felhasználói reakció több mint felét tudhatja magáénak (51százalék).

Az újdonság viszont az, hogy a kormánypárt szemmel láthatóan növelte aktivitását a
közösségi médiában, hiszen az elmúlt két hétben már 62 százalékát tette ki a kiváltott interakcióinak száma  az összes vizsgált párt bejegyzéseire adott reakcióknak, ezzel pedig gyakorlatilag állva hagyta politikai riválisait – tudatja a portál.


Az EP-választások közeledtével tehát megállapítható, hogy míg a Fideszt és programját egyre többen támogatják, a folyamatosan botrányokba keveredő ellenzéktől egyre inkább elpártolnak az emberek, ahogy ezt a fenti felmérés is mutatja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb fontos részletek derültek ki a babaváró hitellel kapcsolatban

    Újabb fontos részletek derültek ki a babaváró hitellel kapcsolatban

    A babaváró hitelhez kapcsolódva változnak az adósságfék-szabályok, a babavárót önerőként be lehet számítani a lakáshitel felvételbe, és várhatóan nem korlátozzák, hogy a babaváró hitellel más kölcsönt kiváltsanak az ügyfelek – jelentette be Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke kedden a MNB kamatdöntést követő sajtótájékoztatóján.

  • A Hír TV munkatársaira támadtak Gyurcsány aktivistái

    A Hír TV munkatársaira támadtak Gyurcsány aktivistái

    A Hír TV munkatársai Dobrev Klárát és Kálmán Olgát szerették volna kérdezni az abszurd előválasztással kapcsolatban, de válaszok helyett az agresszív DK-aktivisták lökdösni kezdték a riportereket, még a kamerájukat is letakarták.