2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

A kormánypárt sikere megerősíti a keresztény alapokra helyezett politikát

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten találkozott Nimatollah Hásim maronita főapáttal, akinek elmondta, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson korszakos sikert ért el a magyar kormányzó párt, ami “megerősítése a keresztény alapokra helyezett politikának”.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a találkozón Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy “ez a választási eredmény megerősít minket abban, hogy a jövőben is mindent megtegyünk azért, hogy a keresztény kultúra megerősítést kapjon Európában”.


Kiemelte: a magyar kormány a jövőben is minden támogatást megad a világszerte nehéz helyzetbe került keresztény közösségeknek.

A libanoni delegáció köszönetét fejezte ki azért, hogy a magyar kormány 33 libanoni keresztény templom felújítását finanszírozza, ami “rendkívül fontos a keresztény közösség helyben maradása szempontjából” – áll a közleményben.


A Fidesz-KDNP nyerte a vasárnapi EP-választást, a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe.

Kapcsolódó Cikkek