EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

A sakk mindenre megtanít, amire a folyamatosan változó világban szükség van

A sakk jelentőségét méltatta Menczer Tamás pénteken az olasz fővárosban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Római Magyar Akadémián megrendezett, A sakk összeköt minket című eseményen azt mondta, “a sakk mindenre megtanít, amire a folyamatosan változó világban szükségünk van”.

“A sakk megtanít átlátni bonyolult helyzeteket, türelmesnek lenni és előre gondolkodni” – fogalmazott.


Az államtitkár szerint az olaszok és a magyarok jól megértik egymást, két olyan nemzetről van szó, amely büszke a történelmére, hagyományaira és a csavaros észjárására is. “Magyarország kis ország, nyersanyagunk kevés van, de az eszünk mindig rendelkezésre áll, ha sikeresek akarunk lenni, olyan megoldásokat kell keresnünk, amelyek másnak nem jutnak eszébe” – mondta Menczer Tamás.

Kiemelte: a kormány támogatja, hogy Magyarország 2024-ben sakkolimpiát rendezzen, az utánpótlással kapcsolatban pedig fontos lépésnek nevezte, hogy az általános iskola alsó tagozatában választható tantárgy a sakk.

Menczer Tamás beszélt arról is, hogy Magyarországot és Olaszországot a sakk mellett a kerékpársport is összeköti, hiszen jövőre Magyarország rendezi a Giro d’Italia országuti verseny rajtját.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban nagy hangsúlyt helyeznek a sportdiplomáciára, a tavaly augusztusban alapított Sportdiplomáciai Főosztály már több mint 100 projekt megvalósulását segítette a világ számos pontján – mondta.

A rendezvényen részt vett Polgár Judit, a Nemzetközi Sakkszövetség tiszteletbeli alelnöke, akit minden idők legjobb női sakkozójaként tartanak számon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózó után 2019-ben változatlanul havi 50 ezer forint, vagy – választása szerint – havi 75 ezer Ft, míg a főállásúnak nem minősülő kisadózó után havi 25 ezer forint tételes adót fizet a bevételi értékhatárig (a szintén változatlan 12 millió forint erejéig, viszont e tekintetben nagyon kedvező változás idén, hogy az alanyi áfamentes értékhatár is 12 millió forintra nőtt).

  • Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.