EUR: 323,63 Ft
CHF: 289,99 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Életmód

A séf, aki lefőzte Michelin csillagos kollégáit

Ráadásul ehhez nem is kellett sokáig keverni, kavarni. Az Aum fine dining étterem séfjét, Varga Dánielt a Gourmet Fesztivál szakmai zsűrije a legjobb kiállító díjjal jutalmazta. Igazi sikertörténet kezdődött januárban Óbudán.

Alig négy hónap kellett az Aum étteremnek ahhoz, hogy a csúcsra jusson. Önmagában már az is meghökkentő volt, hogy a budapesti vendéglátás eme új szereplőjét meghívták a régió legrangosabb gasztronómiai fesztiváljára. A szakmában ezt még annak a számlájára írták, hogy az óbudai lakótelep mellett, a Flórián téren nyílt legújabb fine dining étterem hirtelen felkapott hely lett, egymásnak adják itt a kilincset a gasztrobloggerek, az üzletemberek, a politikusok, no és a celebek. Erre tessék, a Gourmet Fesztivál szakmai zsűrije a legjobb kiállító díjjal jutalmazta. Ezzel az Aum maga mögé utasította a város sok híres, neves éttermét. Varga Dániel séf lefőzte a Michelin csillagokat begyűjtő szakácsokat is. Ami azért is nagy szó, mert a szakmában köztudott, legkevesebb négy-öt év kell ahhoz, hogy egy étterem a csúcsra jusson. Legalábbis eddig így ment ez. Most, hogy stílszerűen fogalmazzunk, Varga Dániel és csapata belecsapott a lecsóba.


Az Aum standja előtt a Millenárison mindig sor kígyózott. A legnépszerűbb ételnek a Khao soy Pet, azaz a vörös currys kacsaleves bizonyult. De már az Aum egyik fogása, a csülök mellé kínált kenyér sem volt elkönyvelhető valami egyszerű fogásként. Kemény mínuszokban sütötték. Csaknem mínusz kétszáz fokon, folyékony nitrogénben, akik megkóstolták, rajongtak érte.

Ami az Aumról már most elmondható: a budapesti gasztronómia étlapján az egyik legizgalmasabb fogás. De amellett se menjünk el szó nélkül, hogy egy magyar szakács ezúttal lefőzte a külföldi sztárséfeket is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  A műanyagok olyan mértékben átszőtték mindennapjainkat, hogy már észre sem vesszük őket. Kényelmes. Olcsó. Kikerülhetetlen. A szomorú igazság azonban az, hogy az általunk használt műanyagok több mint 70 százalékát nem hasznosítjuk újra, és nagy részük végül az óceánokban vagy folyókban végzi.

 • Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubairól elsőre sokaknak a luxus, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe, na meg a gyönyörű kelet-európai lányok és az olajsejkek üzleti kapcsolata.

 • A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékében, ami a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói szerint jelentős környezeti kockázattal járhat – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • Elő a turmixszal! 

  Elő a turmixszal! 

  A kánikulában nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában, a meleg tűzhely mellett. A legoptimálisabb az lenne, ha semennyit sem kellene, de akkor mit eszik az éhes család?