EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Sport

A szezon drámája: az Érd negyedik helye sem biztos már

Gyakorlatilag véget ért a női kézilabdabajnokság, miután kialakult az első három hely leosztása és megvannak a kiesők is. Ennek ellenére a május 18.-i utolsó forduló egy kérdést még nyitva hagyott, melyik csapat fut be a negyedik helyre, az Érd vagy a Vác?

Érd -FTC 2019. 05.09. Elek Gábor az elején még kicsit ideges volt, amikor még úgy tűnt, szoros mérkőzés lesz Fotó/ M4Sport grab

Sima győzelmet aratott a Ferencváros Érden, a Debrecen egy góllal győzött a Dunaújváros ellen, a Vác pedig a Budaörsöt győzte le idegenben egy góllal a női élvonal csütörtöki találkozóján. A Budaörs kiesése így biztossá vált. Az MKSZ összefoglalója röviden ennyit közöl az eredmények mellett.

Az összkép az egész bajnokságra vetítve viszont sokkal árnyaltabb. Az Érd bajnoki idényben nyújtott, fokozatosan süllyedő teljesítménye látványos, ahogy a Siófok emelkedése is szembetűnő. A Siófok úgy játszik egyre jobban a hazai bajnokságban, ahogy menetel az EHF kupában. A női kézilabda EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén a Siófok KC 21–21-es döntetlent játszott Dániában a Team Esbjerg otthonában. A visszavágót május 11-én játszák Siófokon, amelyen a balatonpartiak már lélektani előnnyel, a hazai bajnoki bronz biztos tudatában fogadhatják ellenfelüket.


Érd – Fradi 2019. 05.09. Az érdi szurkolókon nem múlott semmi Fotó/ M4Sport grab

Kiakadtak a szurkolók

A közösségi oldalakon kommentelő kiábrándult érdi szurkolók körében a Ferencváros ellen otthon, 15 gólos hátránnyal elszenvedett vereség végleg kiverte a biztosítékot. Több vélemény szerint ez egy igazi “edzőbuktató mérkőzés” volt! Talán jogosan is, hiszen a vége egészen sima és kissé nyomasztó, 24-39-es ferencvárosi siker lett. Normális esetben nincs ekkora különbség a bajnokság két élcsapata között – vélik.

Szabó Edina végig feszült volt

Azt Elek Gábor, az FTC edzője is megemlítette a mérkőzés utáni nyilatkozatában, hogy a vártnál könnyebben hozták ezt a rangadót.

Az Érd súlyos hazai történelmi veresége az FTC ellen egy lendületét vesztett csapat erőtlen próbálkozásának tűnt az Érdi Arénában, miután abban a tudatban léptek pályára, hogy a hat éve stabil bronzérmes hely bizony már biztosan elúszott. Az érdieknek szomorú eredmény született ugyanis Fehérváron május 8.-án, ahol a Siófok idegenbeli győzelmével, (Siófok – Alba Fehérvár KC 20:30) bronzérmes lett. Ezzel már a mérkőzés kezdete előtt egy nappal a matematikai esély is elveszett a bronzra.

2018 áprilisa óta „Ideje a változtatásnak” a polgármester szerint

Már tavaly áprilisban besokallt Érd polgármestere a fradi elleni brutális, 17 gólós idegenbeli vereséget követően: – Ilyen megalázó vereségre nem volt példa – mondta T. Mészáros András Érd polgármestere akkor a súlyos vereség után. – A tulajdonos képviselőjeként ezt elfogadhatatlannak tartom – nyilatkozta az erdmost.hu-nak a 2018.április 24.-én a városvezető. Akkor kifejtette, hogy szerinte azonnali változásokra van szükség, hiszen a rengeteg támogatás ellenére az elmúlt öt évben nem fejlődött az együttes. – Ha kell, edzőcserével, ha kell, vezetőségcserével, ha kell, a támogatási szerződés felülvizsgálatával. Ami biztos: a mostani helyzet tarthatatlan. A Fradi elleni mérkőzés lefújásával új fejezet nyílt az érdi kézilabda történetébentette hozzá akkor Érd polgármestere, aki ezúttal nem reagált a hazai pályán elszenvedett, megsemmisítő vereségre.

Az Érd idén maximum a negyedik lehet, de rosszabb esetben akár az ötödik helyre is lecsúszhat, ami óriási fájdalmat okozna a szurkolóknak. A hátralévő nyolc mérkőzés két fontos párharca fog dönteni az érem nélküli csapatok végső sorrendjéről. A Vác és az Érd jelenleg 33-33 ponttal egyformán esélyes a negyedik hely megszerzésére. Míg a Vác otthon fogadja a jó formában lévő Debrecent, az Érd Dunaújvárosba látogat, ahol győznie kell. A negyedik helyre pályázó két csapat egymás elleni összevetésében az Érd jobban áll egy góllal, miután a bajnokságban Vácon 26-24-re ugyan kikapott, de hazai pályán három góllal, 30-27-re győzött. Vagyis, az egymás elleni eredmény alapján, ha mindkét csapat győzni tud az utolsó fordulóban, akkor az Érd a negyedik, a Vác az ötödik helyen végezne, jobb gólarányával. Az Érd esetleges pontvesztése Dunaújvárosban, a Vác hazai Debrecen elleni győzelme esetén viszont az ötödik helyet jelentené a narancs mezeseknek, ami a Pest megyei város elmúlt hat évének legnagyobb csalódása lenne. Különösen annak fényében, hogy az érdi kézilabdacsapat üstökösként robbant be a női NB I -be 2010-ben.


Idén februárban a Vác 26-24-re legyőzte az Érdet Fotó/ Váci NKSE Facebook

Kapcsolódó Cikkek