2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

A társadalmi támogatás a sikeres haderő feltétele

A társadalom támogatása nélkül nem építhető sikeres haderő – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára a honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen hétfőn Budapesten.

Szabó István a honvédséggel együttműködő, a katonaság munkáját támogató, illetve a honvédelmi hagyományokat ápoló szervezetek képviselőit köszöntötte a rendezvényen.


Hangsúlyozta, hogy ezek a szervezetek jelentik a kapcsot a honvédség és a társadalom között.

Az államtitkár felidézte, hogy 27 éve ünnepeljük a honvédelem napját azon a napon, amikor a 1949-ben a honvédsereg visszavívta a császáriaktól Buda várát.


Emlékeztetett arra, hogy a honvédség 1848-ban született meg, amikor néhány hónap alatt olyan ütőképes haderő állt fel, amely képes volt szembeszállni a császári erőkkel. Az év végére már 110 ezer ember állt hadrendben, majd a következő évben olyan fényes haditettre is képesek voltak, mint a budai Vár bevétele.

Ez nem sikerült volna a társadalom támogatása nélkül és ma sincs ez másképp – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a 2016-ban megkezdett haderőfejlesztési program révén a Magyar Honvédség a térség egyik legfejlettebb hadseregévé válhat. Ám ehhez is szükséges a támogató szervezetek segítsége – mondta Szabó István.

Az ünnepségen elismeréseket adtak át a honvédséget támogató szervezetek képviselőinek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv, a negatív gazdasági folyamatok csökkentése céljából. Az ellenzéknek gyereknapot tartana a kormány, mert nem képesek felnőttként viselkedni a parlamentben.

 • Folyamatosan provokál az ellenzék

  Folyamatosan provokál az ellenzék

  Tarthatatlan állapotok uralkodnak a parlamentben. Az ellenzéki képviselők ugyanis Mónika – show színvonalú beszólogatásokkal és állandó provokálással igyekeznek fenntartani a káoszt az Országgyűlésben.

 • Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Ezer szállal kötődik Borkai Zsolt feltételezett zsarolója Gyurcsány Ferenchez és a DK-hoz. A korábbi válogatott labdarúgó Póczik József a 2014-es önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult a Gyurcsány-párt színeiben, majd egy évvel később a párt alelnöke lett Győrben.

 • Segítenek leszokni a cigiről

  Segítenek leszokni a cigiről

  Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz, amelyben az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni és támogatni kell a magatartásváltást – jelentette ki Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár tegnap a „Ne gyújts rá!