EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XV.kerület

Abd El Rahim Ali szerint a proli otthon ül a panelban

Ha testületi ülést tartanak a kerületben, akkor nem lehet más a téma, mint a költségvetés elfogadása. Immár nyolcadszor. Ám most sem sikerült.

Dr. Pintér Gábor a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője felszólította a polgármestert, tegye félre a durcás városvezetői attitűdjét és a lakosság érdekében végezze munkáját

A testületi ülést ezúttal megelőzte egy civil megmozdulás a kerület védelme érdekében, mintegy 20-30 fő részvételével. Annak ellenére, hogy politikától mentes összefogást hirdettek, Gyurkovics Miklós képviselő (Fidesz) szerint az „álcivil” megmozduláson részt vevők többségét a baloldali képviselők és rokonaik tették ki. A rendezvényen jelen volt Németh Angéla polgármester édesanyja is. A szervező, Abd El Rahim Ali az alábbi üzenetet tette közzé a közösségi médiában:
„Palota nem játék! A képviselők mégis hosszú hónapok óta blokkolják a költségvetés elfogadását pártérdekek miatt. És, hogy miért tehetik ezt meg? Mert a proli otthon ül a panelban és nem szólal föl magáért, ugye?”


Dr. Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője kikérte magának, hogy a testületi ülésen is jelen lévő Abd El Rahim Ali „civil” prolinak nevezze a panelben élő kerületi lakosokat. Abd El Rahim Ali szavait a kerületi baloldali frakció tagjai nem ítélték el.

A személyeskedésektől sem mentes testületi vitát követően még a napirend elfogadására sem került sor.
– Minden ellenkező híreszteléssel szemben az elmúlt időszakban sem kívánt velünk egyeztetni a költségvetésről – mondta dr. Pintér Gábor frakcióvezető felszólalásában, melyet Németh Angéla polgármesterhez intézett. – A benyújtott előterjesztés, a Szántóföld úti tornacsarnok és a Deák utcai orvosi rendelő kivételével, változatlanul ugyanazokat a költségvetési tételeket, ugyanazt a gátlástalan túlköltekezést tartalmazza. Kérem, tegye félre a durcás városvezetői attitűdjét és a lakosság érdekében végezze munkáját. Nagyon szépen kérem, tegye félre a DK pártérdekét és a költségvetési forrásokat ne önös célra fordítsa, hanem tartsa itt a kerületben és azokat a lakosság érdekében költse el. A kerület az ön eddigi polgármesterségénél sokkal többet érdemel.


Az Európa Parlamenti szavazást megelőzően Németh Angéla polgármester végül mégis egyeztetésre hívta a Fidesz-frakciót, melyre e héten kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek