EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Szolnok

Alkotótábor fiataloknak a könyvtárban

A Tudással a jövőért pályázat keretében irodalmi alkotótábort szervez a Verseghy Ferenc Könyvtár. A jelentkezésre május 30-ig van lehetőség és olyan legalább 18 éves fiatalokat várnak, akik írói képességeiket akarják továbbfejleszteni vagy szeretnék kipróbálni magukat kreatív környezetben. 

Aki próbált már valamilyen okból bármit is írni, az tudja, hogy közel sem olyan egyszerű feladat, mint elsőre tűnik. A fejünkben kavargó gondolatok ugyanis papírra vetve sokszor nem mutatnak jól, néha semmi értelmük és egyébként is, másoknak megfelelni, mikor épp a legbelsőbb gondolatainkat és érzelmeinket próbáljuk közölni, az elég kemény dió. Viszont rengeteg mindent meg lehet tanulni vagy el lehet lesni olyan profi, már írói múlttal rendelkező emberektől, akikkel a tiszaligeti Liget Hotelben megrendezésre kerülő táborban is találkozhatnak a résztvevők. 


Van, aki leül és gépel, a többieknek irány a liget

Az egy hétig tartó rendezvényen a táborozók előadásokon vehetnek részt versírás, prózaírás és drámaírás témakörökben. A szekciókat három neves szakember vezeti: Jenei Gyula költő, az Eső című irodalmi lap főszerkesztője, Bistey András író és esztéta, valamint Rigó József rendező, a Hild Színház vezetője. A rendezvény ingyenes!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.