EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb IV.kerület

Aranyba öltöztek a lányok

Magyar bajnoki aranyérmet szerzett az Újpest női röplapdacsapata, miután a Kaposváron rendezett, hatcsapatos bajnoki döntőn nagyszerűen teljesítettek.

Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!


A lilák a hatcsapatos fináléban előbb a Penta Gödöllő és a Vasas fiataljaival kerültek egy csoportba, ahol a Gödöllőtől kikaptak, a Vasast viszont legyőzték, így a csoport második helyén végeztek.  A legjobb négy közé kerülésért a Nyíregyháza nem okozott problémát, miként az addig százszázalékosan álló Budaörs sem tudta megállítani az újpesti csapatot, amely így bejutott a döntőbe.
Abba a fináléba, amelyben azt a korábban csoportellenfél Penta Gödöllőt kellett legyőzni, amely egyszer már jobbnak bizonyult az Újpestnél. A döntő sem indult jól, hiszen a Pest megyei csapat már 2:0-ra vezetett, ám a lilák megrázták magukat, a csapat talpra állt, sőt az ellenfelet is állva hagyta és 3:2-vel megnyerte a mérkőzést, és így magyar bajnok lett!
– Hihetetlen erő, küzdeni akarás, egység és szív jellemezte tegnap a csapatot, mely bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, nem szabad egy percig sem feladni, és minden meccsen a végsőkig kell küzdeni. Száz százalékig  bíztam minden egyes játékosomban – mondta a bajnokság legjobb edzőjének választott Selmeczi Zsuzsanna. – Éreztem, hogy amit felépítettem fejben erre a hatos junior döntőre, meccsről meccsre, hogy kinek, mikor és mi lesz a szerepe, az működni látszott. Köszönet a csapat minden egyes résztvevőjének, játékosának, hogy nem egyénenként akartak nagyot alkotni, hanem csapatként működtek végig együtt, egymásért küzdve. Ez hatalmas dolog. A siker természetesen közös, részese az összes újpesti edző, azaz  Ancsin Kitti, Nagy Júlia, Kántor Sándor, akik eddig részt vettek a lányok nevelésében.

A bajnokcsapat:


Varga Viktória Ágnes, Bagyinka Fanni, Jeney Kata, Kovács Eszter, Sólyom Emese, Hajós Alíz, Tóth-Lakits Petra, Tóth Luca, Hoque Fanni, Stollár Szonja, Carabali Dela Cruz Valerin, Kiss Anna, Kovács Lilla.
Edző: Selmeczi Zsuzsanna.
Másodedző: Kántor Sándor.
Masszőr: Madár Ágnes.
Különdíjat kapott Varga Viktória.
Az edzők szavazatai alapján az All Star csapatba került Kovács Lilla és Hajós Alíz.

Kapcsolódó Cikkek