2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Program

Augusztus elején nemzetközi strandröplabda-verseny lesz Budapesten

Augusztus elején nemzetközi strandröplabda-versenyt rendez a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a Budapest melletti Lupa-tónál.

A jövő pénteken rajtoló országos bajnokság szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a nemzetközi szövetség World Tour-sorozatának legalacsonyabb kategóriájába tartozó fordulót augusztus 8. és 11. között bonyolítják majd le a fővároshoz közeli helyszínen, amely egy héttel azt megelőzően az ob-finálénak is otthont ad.


Az idén négy körből, valamint a döntőből álló ob-val kapcsolatban Szalay Balázs, a versenyeket szervező Sportmarketing Ügynökség Kft. ügyvezetője elmondta: minden tornán egymillió forintot osztanak szét a résztvevők között, míg a finálé összdíjazása hárommillió forint lesz.

“A nemzetközi versennyel is nagy terveink vannak: jövőre szeretnénk, ha már kétcsillagos esemény lenne, 2022-től pedig még komolyabb céljaink vannak” – közölte.


Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség strandröplabda bizottságának elnöke kijelentette, a TAO-támogatásnak hála egyre több létesítmény épül vagy újul meg, ennek is köszönhető, hogy az első ob-fordulót új helyszínen, Csepelen tudják megrendezni.

“A legnagyobb hiány továbbra is a fedett, egész évben használható létesítmény, de az olimpiai kvótaszerzési lehetőséget adó Kontinentális Kupára készülő legjobb magyar párosoknak így is igyekeztünk a lehető legjobb feltételeket megteremteni a felkészüléshez” – utalt arra a sportvezető, hogy több magyar duó is a Távol-Keleten, illetve Szlovéniában készülhetett a téli hónapokban.

A nemzetközi versennyel kapcsolatban úgy fogalmazott, az elmúlt években a siófoki jól vizsgázott, de igyekeznek az idei tornával még magasabbra tenni a mércét.

A jövő hétvégi, első ob-fordulóra mindkét nemnél 31-31 páros nevezett.

A további bajnoki fordulókat Siófokon, Tatán és Dunaújvárosban rendezik, majd a döntőt – amelyben nemenként a 16-16 legtöbb pontot gyűjtő páros szerepelhet – az elmúlt évekhez hasonlóan a Lupa-tónál bonyolítják le. A tavalyi háromhoz képest így eggyel nőtt a pontszerző fordulók száma.

A férfiaknál 2018-ban Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra lett az aranyérmes.

Az MKB-Pannónia strandröplabda országos bajnokság programja:

————————————————————

május 31.-június 1.: Csepel, Szabadkikötő SE sporttelepe

június 14-16.: Siófok, Plázs

július 5-7.: Tata, Tópart sétány 13.

július 19-21.: Dunaújváros, Strand út 2.

döntő:

augusztus 3-4.: Budapest, Lupa-tó

Kapcsolódó Cikkek