EUR: 346,33 Ft
CHF: 321,90 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Az együtt töltött idő minőségének javítását is segítik a kormány családbarát intézkedései

Minél több segítséget tud adni a kormány a családoknak, annál több lehetőségük lesz arra, hogy a családtagok együtt töltött idejének minősége javuljon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a 24. Aldi Női Futógála családi futása előtt az MTI-nek.

Novák Katalin kiemelte: a közös sportolás a minőségi időtöltés egyik formája. A sportolással a nők jó példát mutathatnak gyermekeiknek, és ezzel szolgálják családjuk egészségét is – mondta a politikus, aki gyermekeivel a családi futáson, majd azután a tízkilométeres távon is indult.


Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az élsport és az utánpótlás-nevelés fontossága mellett a szabadidősport jelentőségét hangsúlyozta az MTI-nek.

fotó:Nyitrai Dávid

A nők sportban betöltött szerepéről megjegyezte: száz éve még alig voltak női sportolók, mára viszont a nőkből is válhat példakép.


A 24. Aldi Női Futógálára közel 9600-an neveztek – tájékoztatta az MTI-t Kocsis Árpád versenyigazgató. Elmondta: hét különböző távon várták a versenyzőket, a leghosszabb és legnépszerűbb a tíz kilométeres futás volt, de 600 méteres családi futás és váltóverseny is szerepelt a programok közt. Utóbbi kettőben férfiak – például apukák, nagypapák és fiúgyermekek – is indulhattak.

fotó:Nyitrai Dávid

Az eseményen megjelentek a Családbarát Magyarország program legújabb látványelemei: információs sátor, játéktér, és baba-mama-papa sátor is várta a családokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek