EUR: 355,17 Ft
CHF: 332,65 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Az Iszlám Állam merényletét hiúsították meg Indonéziában

Merényletre készülő, vélhetően az Iszlám Állammal kapcsolatban álló terroristákra csapott le a rendőrség Indonéziában – jelentette be a az indonéz rendőrség terrorelhárító egységének a szóvivője pénteken.

Muhammad Iqbal elmondta, hogy a Jamaah Ansharut Daulah nevű helyi terrorszervezet tagjai egy május 22-i tömeggyűlésen távirányítású robbanószerkezettel akartak merényletet végrehajtani.


A szóvivő hozzátette, hogy a házkutatás során a terroristáknál a többi közt öt, házi készítésű robbanószerkezetet, egy légpuskát és töltényeket találtak.

A terrorelhárító egység a múlt hónapban a szervezetnek már 29 tagját letartóztatta.


Indonéziában május 22-én jelentik be az áprilisi parlamenti választások eredményeit, az erre a napra szervezett gyűlést pedig – ahol a terroristák merényletet akartak elkövetni – Prabowo Subianto ellenzéki vezető és támogatói jelentették be. Az “Emberek ereje” elnevezésű eseményre azért kerül sor, mert Subiantóék szerint a voksolást elcsalták.

Ezzel kapcsolatban Prabowo, aki a Gerindra nevű tömörülés vezetője, a héten már bejelentette: nem fogja elfogadni az eredményeket.

A korábban közzétett felmérések szerint a választásokon Widodo Indonéz Demokratikus Küzdelem Pártja (PDI-P) vezet, egyelőre a szavazatok mintegy 55-56 százalékával.

Elemzők már korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy az eredmények bejelentése után zavargások törhetnek ki, a hatóságok pedig szintén azt hangsúlyozták, hogy a terroristák vélhetően maguk is káoszt akartak okozni.

A kormány többször elutasította az ellenzék vádjait, leszögezve, hogy bár előfordultak kisebb-nagyobb tévedések, a választások alapvetően szabadon és tisztességesen zajlottak le.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek