2019. november 18., hétfő
Jenő

Sport

Az UEFA öt év alatt megduplázná a női labdarúgók számát

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötéves stratégiát dolgozott ki a női futball fejlesztésére, ez alapján 2024-re szeretné megduplázni a játékosok számát.

A pénteken – a női BL szombati, budapesti döntője előtt – nyilvánosságra hozott program szerint a cél nemcsak az, hogy az UEFA 55 tagországában a női futballisták száma elérje a 2,5 milliót, hanem az is, hogy jelentősen növeljék a női Európa-bajnokság és Bajnokok Ligája értékét és presztízsét.


“A női futball a ma futballja, nem a holnapé” – mondta közleményében Aleksander Ceferin elnök, aki hozzátette, a női labdarúgás fejlesztése az UEFA feladata, ezért jelentős anyagi forrásokat biztosít ennek elősegítésére.

Az UEFA jelentése szerint 2017 óta ötven százalékkal nőtt a profi női labdarúgók száma, továbbá kétszer annyi nő dolgozik vezetőedzőként.

A női Bajnokok Ligájában szombaton a budapesti lesz a tizedik döntő, de az első, melyet a férfiak fináléjától független időpontban és városban rendeznek. Az év csúcseseménye pedig a franciaországi világbajnokság, amely június 7-én rajtol.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek