EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XIII.kerület

Azonnal folytatódik a kutyafuttató felújítása

Április 18-i számunkban számoltunk be a Futár parkban található kutyafuttató és annak környékének állapotáról. Örömmel vettük észre, hogy cikkünk megjelenése után szinte azonnal elkezdődtek a felújítási munkálatok, így nemsokára normális körülmények várják a kutyasétáltatókat és a pihenni vágyókat.

Gőzerővel folyik a parkosítás ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint megírtuk, másfél évvel ezelőtt kezdődött a Futár park felújítása. Akkor a játszótér mellé külső kondipark épült, felújították a járdaszakaszt, és padokat is kihelyeztek. Minden megszépült, csak a kutyafuttató nem, amelynek kidőlt kapuját inkább összedrótozták, ahelyett hogy megcsinálták volna. Akkor úgy nézett ki, a kutyafuttató és annak környéke is megújul, de az elmúlt egy év alatt nem változott semmi. Legalábbis jó irányba nem.
Cikkünk megjelenése után viszont azonnal elkezdődtek a munkák, sőt az önkormányzat is válaszolt.
Mint elmondták, a park egészének felújítására készítettek tervet, figyelembe véve a helyi lakossággal történt egyeztetéseken megfogalmazott igényeket. Ennek a tervnek része volt a fitneszpark és a pihenőpark kialakítása, valamint a kutyafuttató, a közvilágítás fejlesztése, és a terület egészén talajvizes öntözőhálózat kiépítése. A tervek közművekkel történt egyeztetése során a Főtáv Zrt. jelezte, hogy a területet érintően távvezeték-hálózatot fejlesztenek, ezért a parki sétány és a fitnesztér kialakítása után tavaly egész évben a Főtáv foglalta el a területet. A munkák az év végére fejeződtek be.


Az is kiderült, hogy a most elkezdett (folytatódott) felújítási munkák alatt a Főtáv-vezeték fölötti gyepes területen talajvizes öntözőhálózatot telepítenek, a kutyafuttatóban kicserélik a talajt, és a kerítést is rendbe teszik.
Tájékoztatásuk szerint várhatóan június elején vehetik igénybe a teljesen megújult területet a lakók.

Kapcsolódó Cikkek