EUR: 345,13 Ft
CHF: 321,17 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Külföld

Babis: Megvédjük Csehországot

„Sziasztok, emberek. Péntektől nem egész két napunk van arra, hogy kitisztítsuk a brüsszeli Európai Parlamentet, ahol 25 éve ugyanazok a politikusok ülnek. Le kell őket cserélni olyanokra, akik harcolni fognak a csehek érdekeiért.” Így indította hétvégi, a szokásosnál rövidebb bejegyzését Andrej Babis cseh kormányfő a közösségi oldalán – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

„Tudom, miről beszélek, mert a miniszterelnök elsődleges feladata küzdeni a cseh nemzeti érdekekért, fogalmazott Babis. Ahogy azt ígértem, 2018. június 29-én, reggel négy órakor, a V4-es kollégáimmal és különösen Orbán Viktorral együtt sikerült leállítani a migránsok kvótáját, azt, amit Brüsszel diktálni akart nekünk. Tudják mi történt volna, ha ez nem sikerül? Katasztrófa!” – idézi a portál a cseh kormányfőt.


A cseh miniszterelnök megemlíti továbbá azt a brüsszeli javaslatot, amelynek alapján a cseheknek a migránskvóta be nem tartásáért mintegy 720 millió eurós büntetést kellene fizetniük. Ezt inkább a fiatal családok, a nyugdíjasok vagy a becsületesen munkába járók támogatására fordítanák. Babis kitér az ezzel kapcsolatos luxemburgi EU bírósági eljárásra is, amely során az Európai Bizottság beperelte Csehországot, Magyarországot és Lengyelországot, mert nem fogadta be a migránsokat. „Olyan sémát szerettek volna ránk kényszeríteni, amely sosem működött, és érvényessége 2017 végével lejárt”, mutatott rá a kormányfő. Reméli, a Bizottság elismeri, hogy ez az eljárás csak formalitás volt. A döntés év végén várható.

Babis kitér arra is, hogy a migránskvóták kapcsán veszélybe kerültek a kohéziós alap kifizetései, a szabad mozgás joga, azaz Csehországot kizárták volna a schengeni övezetből.


Ezért is kéri a szavazók bizalmát, hogy megvédhessék Európát az anarchistáktól, az extrémistáktól és az elferdült nézetektől. De a választó várhatja Babiséktól azt is, hogy küzdeni fognak az élelmiszerek kettős minősége ellen, hogy Csehország ne legyen Európa szemetesládája.

A bevezetőt követően Babis bemutatta a programját, amelynek lényege két szóból áll:

MEGVÉDJÜK CSEHORSZÁGOT

– az illegális migránsoktól

– az élelmiszerek kettős minőségétől

– a vállalkozókat sújtó értelmetlen szabályozástól

– a külföldön dolgozó csehek családi pótlékának diszkriminatív csökkentésétől

– attól, hogy értelmetlen szemináriumokra, analízisekre menjen el a pénz, amiből az országnak semmi haszna nincs, ahelyett, hogy több pénz jutna a nyugdíjakra, és a fiatal családokra. Családokat kell alapítani, több gyermek kell, ez a legfőbb nemzeti érdek.

A V4NA beszámolója szerint Babis fogadja, hogy megvédi a cseh szuverenitást, hogy az ország továbbra is stabil és biztonságos maradjon. Kevesebb parazitát, és kevesebb besúgót szeretne látni, inkább azokból többet, akik a nemzeti érdekekért küzdenek. Babis bejegyzése végén egy kis ars poeticát is nyújtott. A közzétett heti üzeneteit munkalapoknak minősíti, ahol immár évről évre bemutathatja akár tíz írott oldalon át a polgároknak, hogy mit végzett az előző héten. Azért ilyen hosszan, mert 15 órát dolgozik naponta, és felgyülemlik a beszámolnivaló. Fontosnak tartja, hogy a munkáját az emberek ne tartsák hiábavalónak. Csehországban az EP-választásokra a szavazóhelyiségek pénteken 14 órától 22 óráig, majd szombaton 8 órától 14 óráig lesznek nyitva.

Mint arról korábban a Lokál beszámolt, Orbán Viktor kormányfő is üzent Brüsszelnek:

Erős üzenetet kell küldeni Brüsszelnek az EP-választáson arról, hogy a magyarok változást akarnak, egy olyan Európát szeretnénk, amely megvédi a határait szárazföldön és tengeren – mondta a miniszterelnök.

– Brüsszeli hazugság azt állítani, hogy a migráció megállíthatatlan, és az egyetlen megoldás Európa népesedési gondjaira – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádióban. Orbán szerint ezért is fontos, hogy a magyar választók egyértelmű üzenetet küldjenek Brüsszelnek arról, hogy változást akarnak az uniós politikában, mert hazánk és Olaszország bebizonyította, hogy az unió állítása hamis.

– Liberális maffia működik, anyagilag jól kitömve, akik – politikusok, újságírók, úgynevezett civil aktivisták és mások – el akarják hitetni, hogy nincs mit tenni – szögezte le a kormányfő, aki azt is hangsúlyozta, hogy aki ezzel nem ért egyet, azt azonnal gyűlölni kezdik a bevándorlást támogatók, akik pedig a „család, nemzet” jelszavakat hangoztatják, arra azonnal rásütik a „homofób, rasszista és fasiszta” jelzőket.

– Akinek fontos a nemzete, akit érzelmek fűznek a családhoz, a hazához, az Brüsszelnek nem szimpatikus. Azért kell munkálkodnunk, hogy ne valósulhasson meg az európai szuperállam – állítja a kormányfő.

– A nagy európai országok etetnek minket. Szoktam is mondani nekik pestiesen, hogy nem tollas a hátunk – válaszolta a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy az európai csúcsjelöltek vitáján többen is populizmussal vádolták a magyar kormányt.

Orbán Viktor 7 pontja

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek