2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Extra

Balázs Andi: Így vagyok tökéletes, ahogy vagyok

Balázs Andi egy csupa szív, életvidám színésznő, ám az élet számára sem fenékig tejfel. Nehezen dolgozta fel, hogy elvesztette édesanyját, ám úgy hiszi, hogy szerette lélekben még mindig vele van. Többek közt erről mesélt Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorában.

Peller Mariann két éve indította útjára az Utazás a lelked körül című műsorát, amiben hétről hétre egy-egy ismert emberrel beszélget hitről, lélekről, sorsról, megmagyarázhatatlannak tűnő tapasztalásokról. A legfrissebb epizód vendége Balázs Andi volt, akiről kiderült, hogy nagyon is nyitott az ilyen jellegű témákra, maximálisan hisz például a karmában.


“Ha valamire nagyon vágytam, de el kellett engednem, mert nem kaphattam meg, az évekkel később valahogy visszaköszönt. Például iskolásként nagyon szerettem volna egy darabban egy szerepet eljátszani, és amikor görcsösen akartam, természetesen semmi sem történt. De sikerült elengednem, húsz évvel később pedig egyszer csak azt mondta a szerep: na, akkor itt vagyok, úgy hallottam, hogy szükséged van rám! – kezdte Balázs Andi, aki szerint tévhit, hogy ő mindig boldog, számára is vannak mélypontok, de igyekszik pozitívan gondolkodni és mindenben a jót meglátni.

“Hiszem, hogy minden hepe után hupa jön, és fordítva. Ilyen az egész életünk, és mindkettőt meg kell tanulnunk elfogadni, csak nehéz. Az nem lehet, hogy mindig fönt vagyunk. Meg vannak a mélypontok is (…) Sőt, ha egy kicsit búskomorabb vagyok, akkor azonnal rémület van a környezetemben, hogy mi történt?! A szűk környezetem viszont teljesen megérti, és ilyenkor békén hagynak. (…) Szeretek egyedül lenni, bár sosem vagyok egyedül, hiszen gyakorlatilag egy falkában élek, és van egy párom is. De ha el akarok vonulni, el tudok. Ilyenkor szeretem a dolgokat megélni, jól átrágni – mondta a 40 éves színésznő, aki gyakran a színházat is egyfajta terápiaként éli meg. Édesanyja elvesztésének feldolgozásában is sokat segített neki a színpad.


“Amikor az édesanyám meghalt, abban az időben egy Karinthy Ferenc-darabot játszottunk. Akkor hét órától fél tízig, végig egy óvóhelyen játszódott a történet, és nem mentünk ki, nem volt benne szünet. Én ott a szerepem szerint egy Bibliát olvasva sírtam végig. Beültem 7 órakor, vettem egy nagy levegőt, beforgott a színpad, és azt éreztem, hogy annak a 300 embernek, aki ott van, odaadhatok ebből a fájdalmamból egy pici darabot, erre a pár órára. Legalább addig sem magamat gyötröm, és gyászolok, hanem át tudom nyújtani nekik ezt az egészet. És sajnos pont ebben a helyzetben jött az újabb felismerés, hogy a színpad a nyugalom szigete – mondta a színésznő.

fotó: TV2

Andi mindig is jól érezte magát a bőrében, a színpadon és a magánéletben is képes volt önmagát elfogadni, ám tudja, hogy segítség nélkül ez nem megy mindenkinek. Példájával másokon szeretne segíteni, sőt manapság ezt már egyfajta misszióként éli meg.

“Az, hogy én egy ilyen testbe születtem, nem okozott igazán nagy hátrányt. Pedig aztán csúfoltak, a fiúk nem engem választottak először, szóval minden volt, ami ilyenkor a pufi csajokkal megtörténik. De mégis bennem volt a hit, hogy engem valamiért ilyennek teremtettek, nekem dolgom van ezzel. És kiderült, mire nagylány lettem, hogy nekem az a dolgom, hogy azokat a lányokat, akik ettől szenvednek, megnyugtassam, hogy nincsen semmi baj! Valószínűleg ez a misszióm: hogy elmondjam az embereknek, hogy nem múlhat csak a külsőnkön az életünk, a hozzáállásunk. Ha pattanásos az arcunk, vagy ott marad a heg életünk végéig, az nem a világvége. Én imádom a ráncaimat, sokat nevetek ezen. Ott van bennük az összes gondom, vagy a gondolataim, vagy a kétségbeeséseim. De ott van az összes nevetésem is. Sőt a makacsságom is, olyan makacs tudok lenni… Az összes, anyukám okozta fájdalom, a sírások mind benne vannak az arcomban. És én szeretek ilyen lenni. Így vagyok tökéletes, ahogy vagyok, és ez igaz minden egyes emberre. Szeretném is nekik elmondani, és ebben igazán hiteles tudok lenni, mert hiszem, hogy nem véletlenül teremtettek ilyennek – tette hozzá a színésznő.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó Cikkek