2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Botrányos! Ujhelyi nyilvánosan megígérte a kerítés lebontását – Videó!

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hétfőn Sopronban tartott sajtótájékoztatót, ahol nyilvánosan bejelentette, hogy lebontaná a Magyarország déli határaira emelt biztonsági kerítést. A bevándorláspárti szocialista politikus ezzel egyértelművé tette, hogy szemrebbenés nélkül beengedné hazánk területére az illegális migránsokat.

„Hogyha a kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és a Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak” – mondta Ujhelyi a „Haza, Szeretet, Európa!” címmel Sopronban tartott sajtótájékoztatón – tudatja az Origo.


Aggasztónak nevezte, hogy Budapestre bevándorlásellenes politikusok jönnek, példaként pedig Salvini olasz belügyminisztert és Strache osztrák alkancellárt hozta fel. Az MSZP-Párbeszéd EP-lista második helyén szereplő politikus végül arra kérte a választókat, hogy „szavazzanak az MSZP és a Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes és egységes EU-ra vágynak.” – idézi a portál a politikust.

Nem Ujhelyi az első szocialista politikus, aki szót emel a kerítések ellen. 2015-ben, amikor a magyar kormány elrendelte, hogy a magyar-szerb határon épüljön határvédelmi kerítés a tömeges, illegális bevándorlás feltartóztatása céljából, a szocialisták élesen ellenezték a kerítésépítést – számol be az Origo.


A szocialisták sokadjára bizonyítják, hogy Magyarország biztonságát is kockára tennék a hatalomra kerülésért, a mostani nyilatkozat is tökéletesen bizonyítja ezt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek