2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Brüsszel támadja a babaváró támogatást

Megtámadta az Európai Bizottság a babaváró támogatást. A brüsszeli testület tagadni próbálta mindezt, de a magyar kormány dokumentumokkal is kész igazolni a tényeket. Bezzeg a migránskártyákkal semmi baja a bevándorláspárti bürokratáknak.

Az Európai Bizottság az előzetes egyeztetések során kifogásolta a babaváró támogatást, és nem hagyta azt jóvá. Az egyeztetésért az Európai Bizottság versenyjogi főosztálya felelt, alaptalanok tehát azok az állítások, hogy a testület nem kifogásolta a babaváró támogatást. A testület versenyjogi kifogá­sait az egyeztetési jegyzőkönyvek is bizonyítják. A kormány ezért szükség esetén nyilvánosságra hozza azokat – közölte Hollik István kormányszóvivő.
A Magyar Nemzet hétfőn arról írt, hogy a bizottság továbbá nem adott ki egy, úgynevezett megerősítő levelet, ami a program elfogadásáról tanúskodik. Ez a magatartás a hitelprogramban részt vevő bankok számára visszatartó tényező, magyarul Brüsszel így akadályozza a program elindulását. Bár tagadják, dokumentumok, jegyzőkönyvek és telekonferenciákon rögzített beszélgetések igazolják, hogy a bizottság kifogásokat emelt a babaváró támogatás megvalósítása ellen.

– Brüsszelnek a programmal kapcsolatban elsősorban versenyjogi felvetései vannak, de valójában ez egy jogi köntösbe bújtatott támadás a magyar családtámogatási rendszer ellen. A jogi kötözködés a kettős mérce sokadik bizonyítéka, mert úgy finanszíroznak Brüsszelből több tízezer migránskártyát, hogy az alapvető biztonsági szempontok sem érvényesülnek – nyilatkozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Tájékoztató kampány indul

Július elsején lép hatályba a hétpontos családvédelmi akcióterv négy eleme – hívta fel a figyelmet Novák Katalin, az Emmi államtitkára. Hozzátette, hogy a kormány tájékoztató kampányt indít ezen lehetőségek megismertetésére. Harminc másodperces, figyelemfelkeltő kisfilmen és plakátokon is bemutatják a legfontosabb információkat.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek