2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

Brüsszel újra erőlteti a migrációt

A választási kampány kezdetén minden képviselőhöz eljuttatták az Európai Unió legfrissebb hivatalos dokumentumát a nemzetközi migrációról. A Jean-Claude Juncker vezette bizottság által megrendelt, márciusban publikált tanulmányból jól látszik, hogy az unió vezetői a migrációt tartják az európai jövő alapjának – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az Európai Parlament Hivatalos Kutatószolgálata (EPRS) egy 170 oldalas tanulmányt tett közzé, amely azt hivatott alátámasztani, hogy migráció nélkül nincs fejlődés Európában, és a kontinens megmentésére az egyetlen lehetőség a bevándorlás.


Az Origo szerint a 2019 márciusában közzétett „Az Európán kívüliek költsége a legális migráció területén” című dokumentum a választási kampányban egyfajta ideológiai muníció akar lenni a migrációpárti politikusok számára.

A dokumentum szerint a munkaerőhiányt és a folyamatos gazdasági növekedést az EU összes tagállamában csak a betelepítéssel lehet orvosolni. Azonban Görögországban és Spanyolországban hatalmas a munkanélküliség, és több millió európai szeretne ezekben az országokban munkához jutni.


„Ha az EU nem fogad egyetlen nemzetközi migránst sem 2060-ig, akkor a 28 tagállam össznépessége 75 millióval (14 százalékkal) lesz kevesebb. (…) Zéró bevándorlás mellett a munkaképes korosztályba tartozók száma 20 százalékkal lenne alacsonyabb. Zéró bevándorlás esetén az unió 28 tagállama össz-GDP-jének növekedése 23 százalékkal lenne kisebb, mint a migráció mellett prognosztizált hétmilliárdos bővülés esetén” – olvasható a dokumentumban.

A tanulmány a migráción kívül semmilyen más lehetőséget nem vet fel a kontinens gazdasági, demográfiai problémájának orvoslására.

„A tagállamok különböző migrációs politikája aláássa az Európai Unió azon képességét, hogy vonzza területére a harmadik országból érkező munkavállalókat” – írják, amivel akár a magyar kormány politikájára is utalhatnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek