2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Sport

Búcsúzik Niki Laudától az F1 világa

Életének 70. évében elhunyt Niki Lauda háromszoros Forma–1-es világbajnok. A legenda halálhírét orvosa jelentette be, aki még tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta, de nem pontosította a halál okát. Laudát az egész F1-világ gyászolja.

Az 1975-ben, 77-ben és 84-ben világbajnoki címet nyert pilótát gyászolja a sportvilág. Korábbi csapatai, barátai megdöbbenésüknek adtak hangot.


Ferrari: A mai a Forma–1 szomorú napja. A Ferrari nagy családja mély szomorúsággal hallja Niki Lauda barátunk, háromszoros világbajnok, csapatunk kétszeres világbajnokának halálhírét. Emléke örökké a rajongók szívében él.

McLaren: A McLarennél a hír hallatán mindenki nagyon szomorú, barátunk, kollégánk, az 1984-es világbajnok Niki Lauda meghalt. Emléke örökre horgonyt vet a szívünkben és a történelmünkben.


Red Bull: Egy bajnok, egy legenda, egy barát. Pihenj békében, Niki!

Alain Prost: Nem csak a legjobb csapattárs, igazi barát is volt. Egy ember óriási szívvel. Az életem része vagy. Nyugodj békében, barátom!

Született: 1949. február 22.

Csapatok: March, BRM, Ferrari, Brabham, McLaren

Első futam: Ausztriai Nagydíj (1971)

Első győzelem: Spanyol Nagydíj (1974)

Utolsó futam: Ausztrál Nagydíj (1985)

Összes futam: 177

Győzelmek: 25

Dobogós helyezések: 57

Credit line: Profimedia, Imagno

 

A baleset ellenére tovább versenyzett

Az 1976-os szezon közepén hatalmas fölénnyel vezetett a pontversenyben, amikor a Nürburgringen szörnyű balesetet szenvedett. A második körben kicsúszott, ketten nekiütköztek, és ő a kigyulladt kocsiban rekedt. Egy csőből égő benzin folyt a kocsiba, a bukósisakba vezető cső nem szállított friss levegőt, így Lauda légcsöve és tüdeje is megsérült. Három versenyzőtársának sikerült őt kihúznia. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, csodával határos módon három futammal később visszatért, és negyedik lett az Olasz Nagydíjon.

 

 

Profimedia, Zuma Press – Archives

 

Kapcsolódó Cikkek