2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Pécs

Cannes-ben nyert díjat a pécsi Százados Ábel

Százados Ábel Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen „Soha” című, mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért megkapta a Most Promising Young Filmmaker azaz a „Legígéretesebb Fiatal Filmes” díjat.

Az elismerést a nemzetközi zsűri nevében Professor Karl Bardosh adta át az American Pavilion-ban. (Fotó: Százados Éva facebook)

 

Százados Ábel élete alig pár hónapja változott meg gyökeresen. A 13 éves pécsi fiú egy családi összejövetelen gondolta úgy, hogy kipróbálja mobiltelefonja kameráját. A végeredmény, ami egy egyperces melodráma lett, egészen a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválig juttatta. Itt pedig a rövidfilm nem is akármilyen elismerésben részesült. A gyerekek körében elkövetett öngyilkosságokra figyelmeztető alkotással Ábel elnyerte a Most Promising Young Filmmaker díjat.


A pécsi 13 éves fiú Cannes-ban vehette át a “Legígéretesebb Legfiatalabb Filmes” díjat (Fotó: Százados Éva facebook)

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…