EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Pécs

Cannes-ben nyert díjat a pécsi Százados Ábel

Százados Ábel Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen „Soha” című, mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért megkapta a Most Promising Young Filmmaker azaz a „Legígéretesebb Fiatal Filmes” díjat.

Az elismerést a nemzetközi zsűri nevében Professor Karl Bardosh adta át az American Pavilion-ban. (Fotó: Százados Éva facebook)

 

Százados Ábel élete alig pár hónapja változott meg gyökeresen. A 13 éves pécsi fiú egy családi összejövetelen gondolta úgy, hogy kipróbálja mobiltelefonja kameráját. A végeredmény, ami egy egyperces melodráma lett, egészen a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválig juttatta. Itt pedig a rövidfilm nem is akármilyen elismerésben részesült. A gyerekek körében elkövetett öngyilkosságokra figyelmeztető alkotással Ábel elnyerte a Most Promising Young Filmmaker díjat.


A pécsi 13 éves fiú Cannes-ban vehette át a “Legígéretesebb Legfiatalabb Filmes” díjat (Fotó: Százados Éva facebook)

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.