EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Egyéb Dunaújváros

Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban már az első két találkozón is sikerült győznie a fővárosi alakulatnak, így nagy izgalmak előzték meg a harmadik mérkőzést: ez alkalommal úgy tűnt, az UVSE szeretné hamar lezárni a bajnoki szezont, hiszen már 4-0-ra is vezettek a találkozón, és a folytatásban is négygólnyi távolságban tartották ellenfelüket, csupán a meccs állása változott: előbb 5-1-es vezetést mutatott az eredményjelző, majd 8-4-et. A hajrát is jobban bírták az újpesti hölgyek, akik végül 11-7-es győzelemnek és a bajnoki aranyéremnek örülhettek a harmadik összecsapás végén.


Az egész szezonban nagyot küzdött a dunaújvárosi csapat
(archív fotó: DFVE)

A szezon egészét tekintve azonban minden bizonnyal nem lehetnek elégedetlenek a DUE-Maarsk Graphics szakmai vezetői és játékosai, hiszen csupán a mezőnyből kiemelkedő csapat ellen maradtak alul. A dunaújvárosi drukkerek számára pedig jó hír lehet, hogy a nyári felkészülésbe négy játékosnak is meghívót küldött Bíró Attila szövetségi kapitány a nemzeti válogatottba, így Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Vályi Vanda és Garda Krisztina is a magyar csapatban szerepel majd.

Kapcsolódó Cikkek