2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb VIII.kerület

Családbarát Józsefvárost!

Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében. Most konzultációval mérik fel, mit várna el még a lakosság.

Olyan városrész építése a cél, ahol a gyermekek biztonságban érezhetik magukat, és olyan családbarát környezetben tudnak felnőni, amelyre majd szívesen emlékeznek vissza – így fogalmazta meg Józsefváros önkormányzatának legfontosabb célját Sára Botond polgármester.


Az önkormányzat ezt a célkitűzést sokféle intézkedéssel igyekszik elérni. Nemrég nyitották meg a rendőrséggel közösen a Práter utcában az ötödik körzeti megbízotti irodát.

Az önkormányzat eredményesen működik együtt a rendőrséggel

– A visszajelzések azt mutatják, hogy az elmúlt nyolc évben nagymértékben javult a kerületben élők szubjektív biztonságérzete, és ha meg kell nevezni három kerületi problémát, azok között egyre kevesebben említik már a közbiztonságot. Az újabb bővítés előtt álló térfigyelő kamerarendszernek, a kerületi rendőrség egyre hatékonyabb munkájának is köszönhető mindez, és az önkormányzatnál azon vagyunk, hogy amiben csak tudjuk, továbbra is támogassuk őket. Ha biztonságos egy város, az vonzza a befektetőket, fejlesztéseket is – fogalmazott ennek apropóján a polgármester.


A közbiztonság csak egy a fontos kerületi témák között. Az önkormányzat idén emelt összeggel támogatja a társasházak megújulását, közlekedéstechnikai eszközökkel – például zebrák felfestésével, a járdák felújításával – növelik a gyalogosközlekedés kényelmét. Ügyelnek arra is, hogy a kerületben zajló fejlesztések ne zavarják az itt élőket.

– Szigorúan ellenőrizzük, hogy minden vonatkozó szabály be legyen tartva: például a kötelező locsolás a szálló por miatt egy-egy bontás során, de már nem adunk engedélyt éjszakai munkavégzésre sem. Ha valaki ilyet tapasztalna, mindenképpen keresse a körzeti rendészét vagy a józsefvárosi közterület-felügyeletet – mondta Sára Botond.

Újabb és újabb feladatok mindig akadnak. Az önkormányzat most a lakossági igényeket igyekszik felmérni, ezért kérdőíves konzultációt kezdeményezett, amely meg is kezdődött Józsefvárosban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.