EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület XIII.kerület XXII.kerület

Csiszár Virágnak a munkája a hobbija

A Forbes magazin májusban Csiszár Virágot beválasztotta a harminc sikeres magyar harminc év alatt listájába.  A Budafokon felnőtt nemzetközi booking manager felel a Sziget és a céghez tartozó többi fesztivál külföldi, élő zenés fellépőiért.

Virág jelenleg Újbudán él, innen jár dolgozni óbudai munkahelyére vagy a világ legnagyobb könnyűzenei színpadjaira koncertet hallgatni, illetve Londonba, Los Angelesbe a nemzetközi sztárok ügynökeivel tárgyalni.


Kubik Anna színművész és Csiszár Imre rendező lánya sokat tanult a két Kossuth-díjas művész szüleitől, de azt elég hamar tudta, hogy ő nem akar a nyomdokaikba lépni.

– Könnyűzenét egészen kicsi koromtól módszeresen hallgattam. Ez valamiféle fanatizmus volt részemről, nagyon érdekeltek ezek a trendek, és követtem őket. Nyilván a szüleimnek is köszönhetem ezt, mert nagyon sokféle irányzatot, stílust megmutattak nekem – mesélte Virág, akinek a szenvedélyes és elhivatott koncertre járása és a világ könnyűzenei élvonalának „megszállott” figyelemmel követése meghozta gyümölcsét.


– Hét évvel ezelőtt kerestem meg Muraközy Pétert, teljesen ismeretlenül. Ő vezetett be ebbe a világba, egy egész szezont együtt töltöttünk tavasztól őszig, mialatt szépen megtanultam, kinek mi a feladata egy fesztivál megszervezésében és lebonyolításában. Nagyon megtetszett, amit láttam. Akkor még nem volt lehetőség elhelyezkedni a cégnél, de kicsit később, amikor új munkaerőre volt szükségük, felvettek.

Ahogyan Csiszár Virág beszél, kétség nem fér hozzá, hogy azok közé az emberek közé tartozik, akinek a munkája a hobbija.

– Szeretem, amit csinálok, és szeretem a céget képviselni, amelyiknek dolgozom. Nyilván a sikerélmény is számít, az én munkámban elég egyértelmű a visszajelzés.

Arra a kérdésre, mi a legnehezebb ebben a munkában, az a válasz, hogy a folyamatos készenlét.

– Nagyon sokrétű és sokféle figyelmet kíván, ugyanakkor nagyon változatos a feladatok sora: új zenéket kell hallgatnom, sok koncertre járok, és ezek mellett végzem az irodai munkát. Járok az ügynökökkel tárgyalni, fesztiválokra utazom, telefonálok, e-mailezek. Hozzáteszi, akiket idehoz, azoknak a koncertjét szeretné itthon is meghallgatni, de ez is nehéz, mert nem tud mindenhol ott lenni a fesztivál alatt, amikor olyan intenzív az élet, hogy egy hétre egynapi alvás sem jut.

Ami a szabadidőt illeti, Virág igyekszik „kikényszeríteni” magából.

– Nagyon szeretek koncertekre járni, de azt már nehéz elválasztani a munkámtól, ezért ha van egy kis időm, akkor éppen az ellenkezőjét csinálom annak, amit szoktam: csendben lenni, az erdőben sétálni a kutyámmal, filmeket nézni.

A Forbes előkelő társaságába való bekerülést a fiatal booking manager nagy megtiszteltetésnek tartja.

– Nagyon meglepődtem, pár évvel ezelőtt álmodni sem mertem volna erről, mindenesetre nagyon örülök neki. Boldog vagyok, hogy a munkámat nemcsak én élvezem, hanem másoknak is örömet tudok szerezni vele.

Négy fesztivál

Csiszár Virágnak köszönhetjük idén is a VOLT Fesztivál (június 26–29.), a Balaton Sound (július 3–7.) , a Sziget Fesztivál (augusztus 7–13.), a Strand Fesztivál (augusztus 20–24.) és a  Balaton Piknik (szeptember 12–13.) külföldi fellépőit a haza színpadokon.

Kapcsolódó Cikkek