EUR: 323,48 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Életmód

Díjeső a diákoknak

Három nagyszabású online verseny, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, a Nagy Diák KRESZ-teszt, és a Nagy Diák Versenykultúra Teszt döntője is zajlott a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

A játékon részt vevők mellett is rengetegen ellátogattak a rendezvényre, közel kétezer fiatal vett részt a DUE Médiahálózat által szervezett programokon.


A 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválnak az Akvárium Klub adott otthont, kora délelőttől késő délutánig. A diákok pódiumbeszélgetéseket hallgathattak, közönségtalálkozókon vehettek részt, és számtalan interaktív standon kipróbálhatták tudásukat. Az eseményen kihirdették a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat nyerteseit összesen nyolc, egyebek mellett Az év diákújságírója, Az év diáklapja, Az év diákrádiósa és Az év diákvideósa kategóriában.

Szintén kiderült, hogy a DUE Médiahálózat és az ORFK – OBB dalíróversenyét ki nyerte: az első helyen Pink Edvárd végzett, őt egy Audio-Technica-fejhallgatóval jutalmazták.  A fesztiválon három országos háromfordulós, online-ként induló verseny döntőjét is megrendezték. Először az ORFK által támogatott Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt fináléja zajlott le, két korcsoportban.


A diósdi Závodny Zoltán (középen)  8 ezer indulóból  nyerte meg a gazdasági versenyt

A 18–24 év közöttieknél Ware Anna nyert. Nagy segítségnek bizonyult, hogy az angol–német tanári szakon társadalompedagógiát is tanul, ahol a prevenció többször is téma volt. A 18 éven aluliaknál Benedek Ildikó Johanna végzett az első helyen, őt egy rendőr ismerőse készítette fel a megmérettetésre. Mindkét lány egy-egy okostelefonnal gazdagodott, de a második helyezettek is tárgynyereménnyel tértek haza. Ezt követte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntője, itt két győztest hirdettek: külön játék zajlott az elektromos robogóért, és külön a jogosítványért.

A mopedet Géczi Kornél vitte haza, a jogsi megszerzésének lehetősége pedig Zentai Bálintnak jutott. Utóbbi sokat biciklizik Pesterzsébeten és Csepelen, így plusztapasztalatokkal gazdagodik napról napra, és persze a felkészülés során mindkét győztes bemagolta a KRESZ-könyvet. Végül a Gazdasági Versenyhivatal által támogatott Nagy Diák Versenykultúra Teszt döntője következett, amelyen Závodny Zoltán diadalmaskodott. A diósdi fiatalember egyszerre jár két egyetemre, jogot, illetve pénzügyet és számvitelt tanul. A 14 vizsgája közben beugrott az Akvárium Klubba, és ha már ott volt, 8 ezer indulóból meg is nyerte a gazdasági versenyt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  A műanyagok olyan mértékben átszőtték mindennapjainkat, hogy már észre sem vesszük őket. Kényelmes. Olcsó. Kikerülhetetlen. A szomorú igazság azonban az, hogy az általunk használt műanyagok több mint 70 százalékát nem hasznosítjuk újra, és nagy részük végül az óceánokban vagy folyókban végzi.

 • Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubairól elsőre sokaknak a luxus, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe, na meg a gyönyörű kelet-európai lányok és az olajsejkek üzleti kapcsolata.

 • A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékében, ami a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói szerint jelentős környezeti kockázattal járhat – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • Elő a turmixszal! 

  Elő a turmixszal! 

  A kánikulában nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában, a meleg tűzhely mellett. A legoptimálisabb az lenne, ha semennyit sem kellene, de akkor mit eszik az éhes család?