2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Extra

Dolhai Attila: Több időt szánok a lányaimra és a feleségemre

Dolhai Attila 2014-ben felhagyott a musicalszerepeivel, hogy több ideje legyen a családjára. Mint mondja, az elmúlt négy évben sokkal bensőségesebb lett a kapcsolata három lányával, annak ellenére, hogy beköszöntött életükben a kamaszkor.

Dolhai Attila éppen az Operettszínház Carousel című darabjának főszerepére készül, Billy Bigelow-t, az öntörvényű, csapodár férjet és apát alakítja. – Rengeteg munka van mögöttünk, és nagyon várjuk már, hogyan fogadja a közönség ezt a nem hétköznapi történetet. A karakterem megformálása nagy kihívás volt, hiszen teljesen az ellentétem – kezdte a 42 éves színész a Lokál Extrának.


– Billy magára hagyta várandós feleségét, én viszont soha nem lennék képes ilyen cselekedetre a családommal. Számomra nagyon sokat jelent a velük töltött idő. Pontosan ezért döntöttem úgy négy évvel ezelőtt, hogy a színház és az éneklés mellett még több időt szánok a három lányomra és a feleségemre, Vikire. Úgy érzem, nagyon jót tett ez a kis szünet. Sokkal bensőségesebb lett a kapcsolatom a gyermekeimmel. Emellett énektanárhoz jártam, és elkezdtem fejleszteni a klasszikusének-tudásomat, ami nagy hasznomra válik a mostani darabnál – mondta Attila, aki két nagyobb lányánál, a 16 éves Lucánál és a 14 éves Emmánál már megtapasztalta a kamaszkor nehézségeit.

– A legkisebb, Anna 10 éves, nála még nincsenek ilyen problémák. A két nagyobb gyermekünkkel azonban vannak olykor viták, és megfigyelhetők hirtelen hangulatingadozások. Érdekes megtapasztalni édesapaként, hogyan lesznek a kislányaimból felnőtt nők. Igyekszem én is kivenni a részemet ebből, Lucát már sokszor kérdeztem a fiúkról, de ezt érthetően inkább az édesanyjával beszéli meg. Mindenesetre örülnék, ha megtalálná az első szerelmét, egy rendes fiú személyében. Szerintem ez nagyon fontos és meghatározó az ember életében, szeretném, ha egy méltó társ mellett találná meg a boldogságot. Ezt kívánom Emmának és Annának is – tette hozzá Dolhai.


Kapcsolódó Cikkek