EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XV.kerület

Dömötör Csaba: Üzenjük Brüsszelnek, hogy a bevándorlást meg kell állítani!

A helyi Fidesz-szervezet meghívására Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára tartott előadást a Csokonaiban. A művelődési házban megrendezett eseményen sok kerületi lakos hallgatta figyelemmel, miért fontos, hogy május 26-án mindenki elmenjen szavazni. Nem csupán az előttünk álló öt évről, a gazdasági kérdésekről, a szokásos uniós vitákról szól a választás, hanem a saját biztonságunkról, az elkövetkező évtizedek történéseiről is voksolunk.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára tartott előadást a Csokonai Művelődési Központban

Dömötör Csaba elmondta, jó lenne, ha olyan politikusok kerülnének többségbe az uniós intézményekben, így az Európai Parlamentben és az Európai Bizottság élén is, akik képesek meghallani az európai emberek szavát, képesek meghallani az aggodalmaikat, és fellépni azon jelenségek ellen, amelyek a következő évtizedekben Európa biztonságát fenyegetik.


Előadásában kitért arra, hogy 2015 óta mintegy 3 millió illegális határátlépés történt Európába a Frontex adatai szerint, és Magyarország számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy ne legyenünk bevándorlóország. Szólt a határzár építéséről, és arról, hogy Magyarország megvívta a brüsszeli vitákat a kötelező kvóta ügyében.
– A migrációs nyomás ugyanakkor változatlan, csak Törökországban közel 4 millióan várnak arra, hogy amint lehetőségük adódik, elinduljanak Európa irányába. Afrikából a következő években nagyjából 60 millióan indulnának el szintén Európa felé – tette hozzá.

A Fidesz több mint 200 fórumot tart országszerte, ahol az elkövetkező hetekben államtitkárokkal, miniszterekkel találkozhatnak a polgárok. Nagyon fontos a személyes kapcsolattartás, ezért találkoznak a polgárokkal köztereken, piacokon, és ezért szerveznek fórumokat. Hangsúlyozta: nagyon sok intézkedés van a bevándorlási vitán kívül, amelyekre a kormány büszke. Ezek között említette a családvédelmi akciót és a gazdaságfejlesztési programokat.


Dr. Pintér Gábor, az est házigazdája, a Fidesz választókerületi elnöke egyetértett az előadás legfontosabb gondolataival, és kiemelte, hogy a migránsok, a betelepítések ellen mindenkinek fel kell lépnie.
– A legbékésebb eszköz, ha mindannyian elmegyünk a választásra, és az egyetlen hiteles bevándorlásellenes pártra, a Fideszre adjuk a voksunkat – mondta az előadás végén.

Országjárás 2019 – Lakossági fórum
Előadó: dr. Fónagy János, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár
Helyszín: Pestújhelyi Közösségi Ház (1158 Budapest, Szűcs István utca 45.)
Időpont: 2019. május 10. péntek 18 óra

Kapcsolódó Cikkek