EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Sport

Egyetlen magyar az álomcsapatban

Háfra Noémit választották a legjobb fiatal játékosnak az EHF szavazásán. Így büszkén mondhatjuk, hogy egy magyar női kézilabdázó is helyet kapott a BL idei álomcsapatában, annak ellenére, hogy csapata, a Ferencváros nem lép pályára a Papp László Sportarénában a hétvégén. 

A leginspirálóbb ifjú sportoló kategóriában az FTC válogatott kézilabdázóját Háfra Noémit választották meg márciusban a  Femcafe.hu szavazásán. Most az EHF szavazáson a legjobb fiatal játékosnak választották. Fotó/ Fradi.hu

Az FTC-Rail Cargo Hungaria nem jutott a Final Fourba, pont ezért nagyon nagy dolog, hogy a fiatal magyar válogatott játékos, Háfra Noémit a legjobbak közé választották. Négy győri játékos  került be az álomcsapatba, az irányító Stine Oftedal, a beálló Crina Pintea, a balátlövő Anne Mette Hansen és a legjobb védőnek választott Eduarda Amorim. Május 10.-én a BL Final Four kezdete előtt egy nappal a szokásokhoz híven az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kihirdette az Bajnokok Ligája álomcsapatát, amelynek tagjait a szurkolók szavazhatták meg. A jelölteket idén először öt különböző „bizottság” állította össze – egy-egy nevet adtak minden posztra a BL-ben idén résztvevő tizenhat csapat edzői, a Women Forum Club Handball, a FINAL 4 névadó szponzora, az orosz logiszikai vállalat, a Delo, az EHF tudósítói és egyet-egyet maga a szövetség is. Összesen 26 071 szavazat érkezett, a legtöbbet Anne Mette Hansen kapta, 10 787-et. A Győr és a Vipers kapusa, Amandine Leynaud és Katrine Lunde között pedig mindössze 81 voks döntött. A szavazás történetében először nem Ambros Martín lett a legjobb vezetőedző – aki az ETO-val négyszer nyert BL-t, most pedig a Rosztov-Dont irányítja -, hanem Emmanuel Mayonnade, a Metz trénere.


All-Star csapat egyetlen magyar játékossal:

kapus: Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) 6206 szavazat
balszélső: Manon Houette (Metz HB) 8693
balátlövő: Anne Mette Hansen (Győri Audi ETO KC) 10 787
irányító: Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC) 7667
beálló: Crina Pintea (Győri Audi ETO KC) 9121
jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (Rosztov-Don) 7568
jobbszélső: Jovanka Radicevic (CSM Bucuresti) 8017
a legjobb védőjátékos: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC) 9936
a legjobb fiatal játékos: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria) 6706 
a legjobb vezetőedző: Emmanuel Mayonnade (Metz HB) 5816

Május 11.-én 15 óra 15 perckor kezdődik a Bajnokok Ligája négyes döntő Budapesten. A Vipers Kristiansand a címvédő Győri Audi ETO KC-vel mérkőzik, majd a Metz Handball Ambros Martin csapatával, a Rosztov-Donnal csap össze az elődöntőkben.

Furcsamód a Győr – Vipers összecsapást orosz bírópáros vezeti majd, (Viktorija Alpaidze, Tatjana Berezkina) ami a négyes döntőben érdekelt orosz Rosztov Don csapata miatt igen érdekes körülmény. Ennek ellenére mindenképp a Győri Audi ETO KC az esélyesebb, sőt a végső győzelemre is őket várja a kézilabda társadalom.


Danyi Gábor, Győr edzője a Metz csapatát tartja esélyesebbnek a döntőbe kerülésre a Rosztov Don ellen. Mint ismeretes, a korábbi győri edző, Ambros Martín által felkészített orosz csapat a Ferencváros csapatát búcsúztatta a Final Four-ba jutásért. A vasárnapi döntőn lengyel játékvezetők fújják majd a sípot (Joanna Brehmer, Agnieszka Skowroneka) a Papp László Budapest Sportarénában 18 órai kezdettel. Előtte a 3. helyért 15 óra 15 perckor kezdenek a csapatok. A BL hétvége minden mérkőzését a Sport 1 csatorna élőben adja.

Kapcsolódó Cikkek